• U Vojvodini blagi porast obolelih od korone

  Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 41 novi slučaj zaraženih virusom KOVID 19. U Novom Sadu je registrovano 17 novoobolelih . Najveći broj zaraženih su osobe uzrasta 40 do 59 godina, takođe je primetan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Vojvodini blagi porast obolelih od korone

  Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovan 41 novi slučaj zaraženih virusom KOVID 19. U Novom Sadu je registrovano 17 novoobolelih . Najveći broj zaraženih su osobe uzrasta 40 do 59 godina, takođe je primetan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama.

  U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

  U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP  Vojvodini je 1744. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 316. U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica broj hospitalizovanih pacijenata je uporastu. Na Kovid odeljenju trenutno je hospitalizovano 10 pacijenata što je u odnosu na jučerašnji dan više za dva pacijenta, njih 7 je  pozitivno na korona virus, jedan više  nego  prethodnog dana, dok se na mehaničkoj ventilaciji se nalazi 2 pacijenta.

  Institut za javno zdravlje Vojvodine smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI