• U vreme epidemioloških mera Opština Inđija potrošlia 99 hiljada evra na reprezentaciju

  U toku 2020. godine lokalni funkcioneri su na troškove reprezentacije Opština Inđija potrošili 99 hiljada evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U vreme epidemioloških mera Opština Inđija potrošlia 99 hiljada evra na reprezentaciju

  Iznos od gotovo 11,6 miliona dinara potrošen je u vreme korona virusa u godini kada je građanima bio zabranjen izlazak iz kuća, sprovođen je policijski čas kada je bilo zabranjeno kretanje od 20h do 5h izjutra svim licima bez obzira na godine.

  U to vreme zatvorene su škole, vrtići, univerziteti, sportski centri dok su ugostiteljski objekti radili od 8 do 20 časova. Svi šalteri javne uprave i lokalne samouprave bili su zatvoreni.

  Ovaj podatak objavila je GG “Građanin” na osnovu odgovora Odeljenja za finansije Opštine Inđija na osnovu Zahteva o dostupnosti informacija od javnog značaja.

  Ovo ujedni nije najveći trošak za reprezentaciju, prema planu javnih nabavki Opštine Inđija za 2022. godinu koju je potpisao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predviđeno je da čelnici lokalne samouprave pojedu, popiju i potroše u hotelima 17.220.000 dinara (sedamnaest miliona i dvestotine dvadeset hiljada dinara).

  Svojim potpisom 14. januara 2022. godine predsednik opštine Vladimir Gak je sebi omogućio da u 12 meseci potroši 14,4 miliona dinara na hotele i restorane „za potrebe predsednika opštine“. Što znači da je plan utroška na mesečnom nivou 1,2 miliona dinara samo na predsednika opštine i njegove potrebe.

  Pored toga na spisku troškova i potreba nalazi se stavka od 1,4 miliona dinara za usluge hotelskog smeštaja na službenom putu za period od 12 meseci. Nešto skromnije potrebe od predsednika opštine Inđija, a iskazane u planu javnih nabavki za 2022. godinu, ima Đorđe Dimić predsednk Skupštine Opštine Inđija kome je za usluge hotela i restorana predviđeno 600.000 dinara novca građana Inđije.

  Da se predsednik opštine neće hraniti na račun građana samo u hotelima i restoranima potvrđuje opredeljena stavka „ketering za potrebe predsednika opštine“ u iznosu od 700.000 dinara i dodatnih 240.000 dinara, opet za hranu i piće ali ovog puta na „održavanjima opštinskih smotri“.

  Nakon što su planovi troškova objavljeni na našem portal, već sledeći predlog budžeta za 2023.godinu lokalna vlast je sakrila planirane troškove za ove namene. Trošenje novca za putovanja, piće, hranu, restorane ili smeštaj prilikom putovanja planiraju se netransparentno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija