• Učenički parlament više brine o zajednici od lokalnog parlamenta

  Za problem devojčice iz Inđije kojoj je neophodan novac za lečenje učenici četvrtih razreda srednje škole „dr Đorđe Natošević“ iz Inđije čuli su preko učeničkog parlamenta. Nakon lociranja problema učenici su ponudili rešenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Učenički parlament više brine o zajednici od lokalnog parlamenta
  Foto: Branislav Bandin

  Učenici četvrtih razreda SŠ „Đorđe Natošević“ organizuju humanitarni turnir u fudbalu u petak 24. novembra sa početkom u 10:20h u inđijskoj sportskoj hali. Prikupljena sredstva učenici su namenili za lečenje Milice Rakar devojčice iz Inđije.

  Učenike četvrtih razreda srednje škole “dr Đorđe Natošević” na organizaciju humanitarnog turnira pokrenula je priča o devojčici iz Inđije kojoj su potrebna sredstva za dalje lečenje i teška finansijska situacija njene porodice.

  -Želimo da pomognemo Milici jer smatramo da je to najmanje što možemo da uradimo. Sa ovim definitivno dokazujemo da smo društvo koje pored liderskih osobina ima mnogo empatije.Novac je potreban za njeno dalje lečenje, ona nije jedina osoba za koju ćemo organizovati utakmice ili slične humanitarne akcije. – kazao je za IN Medija učenik četvrtog razreda “dr Đorđe Natošević Branislav Bandin.

  On navodi da su za ovaj problem u zajednici čuli preko učeničkog parlamenta I da ih je dirnula njena priča, sa obzirom da je njen otac samohrani roditelj,

  -On nema sredstava da pokrije njeno lečenje i znači im svaki dinar. Takođe imaćemo sponzore koji takođe daju prilog. Na taj turnir su dobrodošli svi koji žele da pomognu, a ekipe su odabrane (učenici iz škole) Kutija za novac će biti postavljena na ulazu i ulaznice će biti dobrovoljan prilog. – zaključuje Branislav Bandin u svom pozivu inđinčanima da se odazovu akciji.

  Učenici ove škole su se pored organizovanja turnira potrudili da njihova akcija bude medijski propraćena, ceo program dešavanja i fotografije prosledili su medijima za čije kontakte su se informisali preko svojih profesora. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  InfinitUm program od septembra u Inđiji

  Od septembra u Inđiji počinje sa radom nov domaći program za decu koji se bavi intelektualnim, socijalnim i emotivnim razvojem […]