• Udruženje banaka: U septembru uvećani krediti građana Srbije, najviše stambeni

  Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika su 15. septembra ove godine iznosili oko 3.409 milijardi dinara, što je 2,3 odsto više nego u avgustu prošle godine, objavilo je danas Udruženje banaka. Pozajmice privrede bile su 1.847 milijardi dinara i za 0,6 odsto su manje nego pre godinu dana, a krediti preduzetnika smanjeni su za 4,3 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udruženje banaka: U septembru uvećani krediti građana Srbije, najviše stambeni
  Foto: Pixabay

  Ukupni krediti privrede, građana i preduzetnika su 15. septembra ove godine iznosili oko 3.409 milijardi dinara, što je 2,3 odsto više nego u avgustu prošle godine, objavilo je danas Udruženje banaka.

  Pozajmice privrede bile su 1.847 milijardi dinara i za 0,6 odsto su manje nego pre godinu dana, a krediti preduzetnika smanjeni su za 4,3 odsto, na 68,3 milijarde dinara.

  Dug stanovništva bankama uvećan je 6,5 odsto, na oko 1.493 milijarde dinara.

  Među kreditima stanovništva, gotovinski su povećani 4,6 odsto, potrošački su smanjeni 26,9 odsto, stambeni su uvećani 10,6 odsto, poljoprivredni su veći 8,9 odsto, a zajmovi za refinansiranje su smanjeni 13,5 odsto.

   U kašnjenju otplate sredinom septembra bilo je 2,8 odsto ukupnih bankarskih pozajmica, koliko i u avgustu prošle godine.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]