• Udruženje „Veliko srce“ organizuje humanitarni bazar za Milu Kotarac

  Udruženje „Veliko srce“ organizuje humanitarni bazar za Milu Kotarac iz Novog Slankamena, u subotu 9. aprila. Štandovi Udruženja „Veliko srce“ biće postavljeni na šetalištu u ulici Vojvode Stepe kod glavnog ulaza u gradsku pijacu u periodu od 10 do 14 sati. Mila je rođena 27.04.2011. godine u Novom Sadu. Dete je iz uredno vođene i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Udruženje „Veliko srce“ organizuje humanitarni bazar za Milu Kotarac

  Udruženje „Veliko srce“ organizuje humanitarni bazar za Milu Kotarac iz Novog Slankamena, u subotu 9. aprila. Štandovi Udruženja „Veliko srce“ biće postavljeni na šetalištu u ulici Vojvode Stepe kod glavnog ulaza u gradsku pijacu u periodu od 10 do 14 sati.

  Mila je rođena 27.04.2011. godine u Novom Sadu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju Mila je izgubila dotok kiseonika. Reanimirana je dva puta.

  Posledice su teško oštećenje mozga i cerebralna paraliza. Mila nije prohodala, ne sedi i ne govori.

  Od septembra 2014. godine zbog male telesne težine i otežanog gutanja plasiran joj je PEG (gastrostoma) preko koje se hrani. Tada počinju i ozbiljniji problemi sa plućima.

  2016. godine, u periodu kada se rađa Milina mlađa sestra, ona je hospitalizovana 4 meseca na pulmologiji Dečije bolnice u Novom Sadu zbog pneumonije. Od tada, potreban joj je kiseonik pri spavanju, kao i preko dana pri padu saturacije.

  Traheostoma joj je ugrađena u novembru 2017. godine.

  Do januara 2020. godine Mila je u tri navrata bila hospitalizovana. Ukupno 3,5 meseca. 14 dana se borila sa respiratorom! Mila je ponovo dobila bitku, ali od tada je kontinuirano na kiseoniku 24 časa.

  U Milinoj porodici samo je otac zaposlen, dok je majka ostala bez posla kako bi je mogla negovati. Da bi se zaustavila progresija bolesti potrebna joj je finansijska podrška svih nas. Milin osmeh i lavovska snaga daju porodici vetar u leđa i radost svakom novom danu.

  Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, lekove, suplemente, laboratorijske analize, medicinski potrošni materijal, kupovinu i servisiranje medicinskih aparata, kao i za kupovinu i servisiranje ortopedskih pomagala.

  Iz Udruženja „Veliko srce“ pozivaju inđinčane da se odazovu i pomognu Mili i njenim roditeljima u borbi koju vode.

  – I ovaj put smo se potrudili da bude za svakog po nešto, bliži se Uskrs i posetioce bazara očekuje raznovrsna i tematska ponuda. Mila ne može sama, a mi ne možemo bez Vas da ostvarimo to što smo zamislili. Pridružite se u misiji, da pomognemo Mili. – poručuju iz Udruženja.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]