• Uhapšen novinar Boško Savković zbog lutke „obešenog Vučića“

  Boško Savković, pisac i novinar, uhapšen je oko podne u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“. Kako je rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisala. Priveden je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uhapšen novinar Boško Savković zbog lutke „obešenog Vučića“

  Boško Savković, pisac i novinar, uhapšen je oko podne u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

  Kako je rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisala.

  Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu „Srbija protiv nasilja“.

  Kako je za Danas rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

  Kaže da se nisu legitimisala.

  -Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vreme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Reč je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga videli. Ali sa lutkom nemamo veze – kaže Emilija dodavši da je samo njihova grupa koja je krenula od Trga Nikole Pašića brojala 17 – 18 ljudi, rekla je ćerka uhapšenog novinara.

  Ona napominje da je njen otac, Boško Savković, osnivač satiričnog lista „Naša krmača“, simbola borbe za slobodu novinarstva, kog su Vučićevi ljudi tukli po ulicama.

  Bošku Savkoviću, prema poslednjim nezvaničnim informacija, sutra će biti doneta presuda kojom se osuđuje na 30 dana zatvora zbog ugrožavanja nacionalnog poretka na protestu „Srbija protiv nasilja.

  Izvor: Danas

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija