• Uhapšen Siniša Jasnić

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S.J. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se za jednom osobom traga, za isto krivično delo, navodi MUP u saopštenju. Osumnjičeni […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uhapšen Siniša Jasnić

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S.J. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se za jednom osobom traga, za isto krivično delo, navodi MUP u saopštenju.

  Osumnjičeni S.J., kako se navodi, odgovorno lice privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, sumnjiči se da je, u periodu od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa četrdesetpetogodišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetskih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je S.J. obećao naknadu od 30.000 evra.

  Sportska hala u Inđiji koja je planirana za Univerzijadu 2009

  Kako je 2013. godine pisao portal Pištaljka.rs, Jasnić je ranije bio optužen da je u periodu od decembra 2005. do oktobra 2008. godine kao direktor preduzeća Univerzijada BG 2009 d.o.o. novac koji je to preduzeće dobilo iz budžeta Republike i budžeta Grada Beograda trošio suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama i suprotno ugovorima sa tadašnjim Ministarstvom prosvete i sporta, a kasnije Ministarstvom omladine i sporta. U pitanju je nabavka opreme i reklamnog materijala, kao i usluge prevoza i video produkcije za potrebe učešća državne delegacije na Univerzijadi 2007. godine u Bangkoku.

  U to vreme počela je izgradnja sportske hale u Inđiji koja je trebala da se zavšri do početka Univerzijade. odnosno 2009. godine. Međutim, sportska hala u Inđiji i dalje čeka prve posetioce.

  Na ovaj način, navodi MUP, osumnjičeni S.J. i četrdestpetogodišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili su korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

  Osumnjičenom S.J. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

  Inicijali i godine koje je naveo MUP odgovaraju Siniši Jasniću, koji je zakonski zastupnik privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/oronula-nedovrsena-nova-hala-u-indjiji/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]