• Uhapšeno 12 osoba zbog korupcije: jedna je iz Inđije

  Ukupno 12 osoba uhapšeno je u akciji policije na suzbijanju koruptnivnih krivičnih dela, saopštio je MUP Srbije. Kako se navodi, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP MUP-a Srbije, u saradnji sa Vojnom policijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su i podneli krivičnu prijavu protiv 12 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uhapšeno 12 osoba zbog korupcije: jedna je iz Inđije
  Foto: MUP Srbije (ilustracija)

  Ukupno 12 osoba uhapšeno je u akciji policije na suzbijanju koruptnivnih krivičnih dela, saopštio je MUP Srbije.

  Kako se navodi, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP MUP-a Srbije, u saradnji sa Vojnom policijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su i podneli krivičnu prijavu protiv 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.

  Među 12 osoba koje su uhapšene zbog sumnje da su počinili krivično delo “zloupotreba položaja odgovornog lica”, nalazi se i D. S. (1977) osnivač preduzetničke radnje „In Projekt montaža“ iz Inđije.

  Kindel Media/ Pexels

  Uhapšeno i više „odgovornih“ u školama u Sremu

  Među dvanaest uhapšenih nalazi se još pet osoba, od kojih su četiri odgovorne osobe iz četiri škole u Sremu.

  Kako se navodi, radi se o „odgovornim licima“: gimnazije u Staroj Pazovi (38), stručne škole i osnovne škole u Pećincima (41 i 46), osnovne škole u Buđanovcima (44) i jedne mesne zajednice sa teritorije Sremske Mitrovice (35), zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja.

  – Njih petoro se terete da su od decembra 2021. do maja 2022. godine, u postupcima nabavki radova na tekućem održavanju, adaptaciji, sanaciji i rekonstrukciji delova objekata čija su oni odgovorna lica, protivpravno dali prednost, kao najpovoljnijem ponuđaču preduzeću ‘DSM STIL’ DOO Sremska Mitrovica“ – navodi se u saopštenju.

  U saopštenju se objašnajvaju uloge svakog pojedinačnog uhapšenog i precizira navodna uloga D.S iz Inđije.

  – Osumnjičeni D. S. se tereti da je pečatom svoje preduzetničke radnje i svojim potpisom overavao obrasce predmera i predračuna navedenih radova neverodostojne sadržine, uz pomoć kojih su navedene škole konkurisale kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice – kaže se u saopštenju policije.

  Za sedmoro osumnjičenih iz više preduzeća određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  Petoro osumnjičenih odgovornih lica je uhapšeno i odmah sprovedeno kod tužioca na saslušanje, dodaje MUP Srbija.

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI