• Ukoliko pregovori propadnu poljoprivrednici ne isključuju ni blokadu autoputeva

  Poljoprivrednici su nezadovoljni dosadašnjim tokom razgovora na sastanku u Vladi Srbije i najavljuju radikalizaciju protesta i blokada saobraćajnica širom Srbije ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi. U izjavama za novosadske medije, poljoprivrednik Radoslav Adamović nije isključio mogućnost blokiranja i autoputeva. Pored poljoprivrednika i premijerke, sastanku u Beogradu prisustvuju  i proizvodjači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ukoliko pregovori propadnu poljoprivrednici ne isključuju ni blokadu autoputeva

  Poljoprivrednici su nezadovoljni dosadašnjim tokom razgovora na sastanku u Vladi Srbije i najavljuju radikalizaciju protesta i blokada saobraćajnica širom Srbije ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi. U izjavama za novosadske medije, poljoprivrednik Radoslav Adamović nije isključio mogućnost blokiranja i autoputeva. Pored poljoprivrednika i premijerke, sastanku u Beogradu prisustvuju  i proizvodjači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

  Premijerka Ana Brnabić je poručila da se iz zgrade vlade neće izaći dok se ne postigne neki dogovor, javlja N1.

  Rečeno je da je premijerka u razgovoru sa učesnicima sastanka skrenula pažnju da je pred Srbijom veoma teška nedelja i da nam je potrebno jedinstvo. Jedan od predstavnika poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je novinarima pred početak sastanka da neće odustati od blokada dokle god ne budu ispunjeni uslovi.

  Ratari traže 700 evra po toni suncokreta, dok je poslednja ponuda Vlade bila 533 evra po toni. Od države traže i da se ukinu akcize na gorivo za zemljoradnike na količinu do 100 litara po hektaru i da se ograniče marže na suncokretovo ulje. Vlada je za sada ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

  Jedan od predstavnika nezadovoljnih ratara Slavko Ilić rekao je da je napustio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić u vezi sa cenom otkupa suncokreta i drugim zahtevima, jer je uveren da pregovori neće uroditi plodom.

  Poljoprivrednici su i danas nastavili sa protestima. U Novom Sadu je blokiran Bulevar Mihajla Pupina, raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske, cela Jevrejska do Futoške pijace, kao i Varadinski most. Poljoprivrednici su blokirali i oba izlaza iz Pančeva za Beograd u periodu od 7 do 10 časova. Protesti su nastavljeni i u Subotici, ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, kao i u Čenti. Od juče su se blokadama priključili i poljoprivrednici iz Stare Pazove. Ponovo je blokiran i put Kragujevac – Batočina.

  Zahtev poljoprivrednika je da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se za njih ukinu akcize na gorivo za količinu do 100 litara po hektaru kao i da se ograniče trgovačke marže na suncokretovo ulje.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/brnabic-nema-izlaska-iz-vlade-dok-ne-bude-dogovora/

  Naslovna: Autonomija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina