• Ukrajina neće biti domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine

  Ukrajina neće biti domaćin takmičenja za 67. Pesmu Evrovizije, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU), prenosi portal evrovizija.rs. Iako je tradicija tog takmičenja, da manifestaciju naredne godine organizuje država pobednik, potrebno je i ispuniti određene uslove kako bi takmičenje moglo da bude održano, kao što su bezbednosni uslovi, ali i sposobnost održavanja događaja. – Nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ukrajina neće biti domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine

  Ukrajina neće biti domaćin takmičenja za 67. Pesmu Evrovizije, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU), prenosi portal evrovizija.rs.

  Iako je tradicija tog takmičenja, da manifestaciju naredne godine organizuje država pobednik, potrebno je i ispuniti određene uslove kako bi takmičenje moglo da bude održano, kao što su bezbednosni uslovi, ali i sposobnost održavanja događaja.

  – Nakon objektivne analize, Referentna grupa i upravni odbor Evrovizije zaključili su sa dubokim žaljenjem da Ukrajina ne može da ispuni uslove organizacije Evrovizije prema pravilima EBU, što uključuje trenutne okolnosti, bezbednosne i operativne garancije potrebne emiteru da bude domaćin – navodi se u saopštenju EBU.

  EBU je do tog zaključka došla nakon detaljne analize koja je sprovedena zajedno sa ukrajinskim javnim emiterom NSTU, koji je već bio organizator tog takmičenja 2005. i 2017. godine.

  Takmičenje za Pesmu Evrovizije je jedna od najsloženijih TV produkcija na svetu, sa hiljadama ljudi koji rade na događaju i prisustvuju njegovoj realizaciji, što podrazumeva 12 meseci za pripremu.

  Iz EBU navode da će početi pregovore o organizaciji dogašaja sa britanskim kanalom BBC, dodajući da je pesma iz Ujedinjenog Kraljevstva bila drugoplasirana na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije.

  Sve više gradova se nudi da zameni Kijev

  Ovo će biti prvi put od 1980. godine da Evrovizija neće biti organizovana u državi koja je prethodne godine pobedila. Kako javlja RTS, ukoliko BBC prihvati ponudu da bude domaćin takmičenja sledeće godine, potenbcjalne lokacije na Kojima se ono može odigrati su: London, Birmingem, Glazgov.

  Velika Britanija dugo nije pobedila na tom takmičenju, a poslednji put ono je organizovano na “Ostrvu” 1998. Godine, u Birmingemu.

  Ponude da budu domaćini naredne Pesme Evrovizije, ali na društvenim medijima, dali su i Mančester, Liverpul, Belfast, Aberdin i Lids, ali proces odabira domaćina neće otpočeti dok BBC ne donese konačnu odluku o prihvatanju organizacije takmičenja, navodi RST.

  Iako je Velika Britanija na „Evrosongu” pobedila pet puta, BBC je bio organizator takmičenja čak osam puta: umesto Holandije 1960. godine, Francuske 1963. godine, Monaka 1972. Godine i Luksemburga 1974. godine.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pesma-evrovizije-2022-italijanski-stil-ukrajinsko-sazeljenje-i-srpska-avangarda/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI