• Uloga karijere Benedikta Kamberbača u filmu “Moć psa”

  Film, u produkciji Netflixa, baziran je na romanu Tomasa Sevidža iz 1967. godine, rediteljke Džejn Kempion “The Power of the Dog” („Moć psa”), u kome glavne uloge tumače Benedikt Kamberbač i Kirsten Danst, višestruki je dobitnik filmskih nagrada na ovogodišnjem BAFTA festivalu, među kojima je i ona za najbolji film. O njemu je krajem januar […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uloga karijere Benedikta Kamberbača u filmu “Moć psa”

  Film, u produkciji Netflixa, baziran je na romanu Tomasa Sevidža iz 1967. godine, rediteljke Džejn Kempion “The Power of the Dog” („Moć psa”), u kome glavne uloge tumače Benedikt Kamberbač i Kirsten Danst, višestruki je dobitnik filmskih nagrada na ovogodišnjem BAFTA festivalu, među kojima je i ona za najbolji film. O njemu je krajem januar apisao portal BOOM 93, koji vam prenosimo.

  U filmu Moć psa, u priči smeštenoj u Montanu 1925. godine, najinteresantniji lik je Fil Berbank kojeg u svojoj briljantnoj interpretaciji donosi Benedikt Kamberbač, po svemu suprotan karakter od njegovog rođenog brata Džordža, u tumačenju Džesija Plemonsa. Obojica su rančeri, prilično bogati za to vreme, a izvor sukoba i netrpeljivosti između braće biće činjenica da se Džordž zaljubljuje u vlasnicu gostionice, Rouz, udovicu koja ima odraslog sina, koji je prilično introvertan i zatvoren.

  Na pažnju Džordža, koji za nju pokazuje puno razumevanja, Rouz ne ostaje ravnodušna i ubrzo njih dvoje stupaju u brak. Sve vreme, još dok su svraćali u gostionicu kod Rouz, da bi se okrepili tokom teranja stoke, Fil pokazuje izuzetnu netrpeljivost prema udovici, učestalo se rugajući njoj i njenom sinu Piteru. U nekim trenucima to dostiže i pravo maltretiranje.

  Kad ljubav procveta između Džordža i Rouz, Fil je prinuđen da se pomiri sa odlukom brata ali i sa tim da će Rouz neprestano gledati u svojoj blizini, kad se braća vrate na vlastito imanje. On je ubeđen da se Rouz udala za njegovog brata iz koristoljublja. Dok se u njegovoj blizini dešava romansa, Fil postaje svestan svoje ogoljene samoće, shvatajući da njegovo przničenje, namrgođenost i isključiva posvećenost poslovima oko imanja, ne nudi baš neko ispunjenje i sreću.

  U jednom trenutku, kada se Piter iz škole vrati majci, Fil uspostavlja sa mladićem neobično prisan odnos, učeći ga da jaše i drugim poslovima oko imanja. Baš kad počne da doživljava pozitivnu transformaciju i pokazuje jedno sasvim novo, empatično lice, dolazi do tragedije.

  U filmu Moć psa Džejn Kempion ulazi duboko u psihu i emotivni svet svojih mahom nesrećnih i neostvarenih karaktera, u čemu joj pomažu izuzetni glumci. Osim sjajnog Benedikta Kamberbača, veoma su upečatljivi Kodi Smit Makfi, koji igra pomalo hendikepiranog Pitera, kao i Kirsten Danst u liku Rouz, koja svoju frustriranost nagomilanu još i pre braka sa Džordžom, utapa u alkoholu.

  Takođe odličnu rolu doneo je i Džesi Plemons u liku Džordža, kultivisanog i obrazovanog Filovog brata. Jako raduje povratak značajne glumice Kirsten Danst, koja odavno nije imala zanimljiviji i veći glumački izazov.

  Tragični lik robusnog Fila, Benedikt Kamberbač doneo je na briljantan način. Fil pokazuje kako sve zna o zemlji, životinjama i prirodi, ali o ljudima baš i ne puno, i on je svestan da bi nešto morao da preduzme kako bi neka toplina ušla u njegovo okrutno srce.

  Izvor: Boom 93
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]