• Upalio pritisak javnosti: Vlada Srbije povlači Nacrt zakona o policiji

  Vlada Srbije odlučila je da povuče iz procedure Nacrt zakona o unutrašnjim poslovimam, nako/n pritiska javnosti i dela opozicionih stranaka. – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama i u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, dala je nalog da se Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povuče iz procedure usvajanja – saopštila je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Upalio pritisak javnosti: Vlada Srbije povlači Nacrt zakona o policiji

  Vlada Srbije odlučila je da povuče iz procedure Nacrt zakona o unutrašnjim poslovimam, nako/n pritiska javnosti i dela opozicionih stranaka.

  – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, u konsultacijama i u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, dala je nalog da se Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povuče iz procedure usvajanja – saopštila je Vlada Srbije.

  Kako se dodaje, rad na tom zakonu biće nastavljen “kroz šđiroke konsultacije” sa relevantnim organizacijama, kako bi se “razjasnile sve nedoumice u javnosti i da svako razume intenciju zakona”.

  Predstavnici opozicije i nevladinih organizacija prethodnih dana jednoglasno su poručivali da se zakon o policiji mora povući, jer ugrožava prava i slobodu građana, podseća N1.

  Politizacija policije i protivustavna ovlašćenja policijskih službenika, u najkraćem su bile ključne zamerke na Nacrt zakona.

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/majka-jelena-mazic-ocekuje-da-nadlezni-uvaze-misljenje-poverenice-i-da-se-njena-deca-vrate-u-vrtic/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI