• Većnici o Izmeni finansijskog plana KC-a

  Na narednoj sednici Opštinskog veća će se razmatrati i doneti Odluka o predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu programa rada i finansijskog plana ustanove Kulturni centar Inđija u 2022. godini, U predlogu je navedeno da je u ovoj godini od 22,5 miliona dinara, koja su bila namenjena za aktivnosti ove ustanove, čak 18 664 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Većnici o Izmeni finansijskog plana KC-a
  Foto: IN Medija

  Na narednoj sednici Opštinskog veća će se razmatrati i doneti Odluka o predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu programa rada i finansijskog plana ustanove Kulturni centar Inđija u 2022. godini,

  U predlogu je navedeno da je u ovoj godini od 22,5 miliona dinara, koja su bila namenjena za aktivnosti ove ustanove, čak 18 664 000 dinara utrošeno je na Scena fest i Gran pri – glavnu nagrada festivala Pro Poet.

  Podsetimo da je za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara ove godine građani Inđije su tu muzičku manifestaciju platili skoro 15 miliona.

  Za pozorišni program, koprodukciju sa Centrom za kulturu iz Stare Pazove je u ovoj godini bilo predviđeno nešto više od 1,4 miliona dinara. Za filmske festivale, gde se ne naplaćuje ulaznica, 100 hiljada dinara dok je pola miliona bilo predviđeno za „muzički program na platou Kuće Vojnovića„. Kulturni centar je za stalnu postavku „Memorijalne sobe Danice Jovanović“ i edukativne rpograme i radionice izdvojio 1,5 miliona dinara. Za saradnju sa gradskom bibliotekom je predviđeno 200 hiljada dinara dok je najmanje novca, svega 80 hiljada dinara, bilo predviđeno za „promocije u oblasti kulture, organizovnje preavanja i tribina„.

  Nova sednica Opštinskog veća je zakazana za ponedeljak, 7.novembra, a na dnevnom redu će se, pored navedenog, naći i donošenje Pravilnika o izmeni Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Inđija i Pravobranilaštvu opštine Inđija.

  Takođe većnici će doneti Odluku o raspisivanju javnog konkursa za sufinansiranje mera energetske sanacije,porodičnih kuća,stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača,termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Inđija za 2022. godinu,

  Članovi Opštinskog veća je doneti i Odluku o izboru direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije.

  M.B.(IN Medija)

  PROČ;ITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/za-cetiri-godine-scena-fest-poskupeo-pet-puta/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika