• Verica Marinčić ni danas nije na spisku “podobnih”

  Iako naš portal izveštava o problemu meštana Čortanovaca godinama unazad danas će, zahvaljujući predstavnicima lokalne vlasti u opštini Inđija, naši čitaoci biti uskraćeni za odgovor takozvane druge strane.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Verica Marinčić ni danas nije na spisku “podobnih”
  Foto: IN Medija

  U zgradi opštine Inđija danas je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima  građanske inicijative za izgradnju voznog stajališta u Čortanovcima, članova Saveta MZ Čortanovci i nadležnog ministarstva, Železnica Srbije i CIP-a.

  Lokalna vlast, po svemu sudeći, smatra da epilog razgovora treba da ostane u zgradi opštine.

  Ni ovog puta našoj ekipi nije dozvoljeno da prisustvuje sastanku predstavnika građanske inicijative za izgradnju voznog stajališta u Čortanovcima, predstavnicima lokalne samouprave i nadležnih za rešavanje problema meštana Čortanovaca.

  Poziv na sastanak predstavnicima inicijative prosledila je Aleksandra Jorović iz Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja a po “instrukcijama” v.d pomoćnika ministra za železnice i intermodalni transport mr Anite Dimoski.

  O pomenutom sastanku pisao je naš portal u petak 5. aprila,

  Istog dana, novinarka IN Medija Verica Marinčić obavestila je predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da naša ekipa želi da isprati ovaj događaj te ako je potrebno želimo da se akreditujemo.

  Poruka je poslata u petak, u deset časova ujutru, a odgovor Vladimira Gaka je i ovog puta izostao te nam nije rečeno da li je sastanak zatvoren za javnost ili ne.

  Podsetimo da je lokalna samouprava nakon fizičkog napada na Vericu Marinčić, koji se dogodio početkom marta, tvrdila da je za prisustvo na sastancima u zgradi opštine Inđija potrebna akreditacija iako tog dana niko od ostalih prisutnih medija istu nije imao.  

  Iako našoj redakciji predsednik opštine Vladimir Gak nije odgovorio da li je ekipi IN Medija potrebna akreditacija, spisak sa podobnim imenima koji mogu prisustvovati današnjem sastanku je bio spreman.  

  Na spisku koji je novinarki IN Medija danas pokazao radnik obezbeđenja bilo je ispisano oko 20 imena a sam spisak nije potpisan, samo iskucan u Wordu.

  Na pitanje novinarke IN Medija Verice Marinčić ko je dostavio spisak, radnik obezbeđenja je odgovorio – Kabinet predsednika opštine Inđija.

  U tom trenutku pored novinarke je prošao direktor staropazovačke “Laste” Zoran Tomašević.

  Radnik obezbeđenja je zaokružio ime Zorana Tomaševića te je direktor staropazovačke “Laste” nastavio dalje.

  Zatim se radnik obezbeđenja obratio novinarki i uz izvinjenje rekao da on samo radi svoj posao.

  Nakon sastanka, za IN Medija govorili su meštani Čortanovaca ali su vrata zgrade Opštine Inđija za naš portal ostala zatvorena.  

  IN Medija podseća da je diskriminacija novinara, urednika i medija po bilo kom osnovu zabranjena Zakonom o javnom informisanju i medijima, član 4.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]