• Verujete li svojim očima ili Fejsbuk stranici Opštine Inđija?

  Mnogo ih je ali zato ne rade ništa u interesu građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Verujete li svojim očima ili Fejsbuk stranici Opštine Inđija?

  Za ažuriranje vesti na sajtu opštine Inđija i društvenim mrežama zaduženi su članovi kabineta predsednika opštine. Cilj sajta i mreža je da se građanima kroz servis deljenja informacija plasiraju vesti od značaja. Građani bi trebali biti obavešteni o servisnim informacijama, tekućim konkursima, mogućnostima ostvarivanja prava i radu javnih preduzeća i same lokalne uprave. Međutim, sve što inđinčani mogu da saznaju je da pada sneg, jer za Kabinet predsednika on još uvek veje. Verujete li svojim očima ili Fejsbuku?

  Potpuna odsutnost interesovanja članova kabineta da informišu građane kroz vesti događa se sporadično. Pre izbora prilično aktivni na mrežama, administratori kojih ima troje, svakodnevno i celodnevno su informisali javnost o aktivnostima predsednika opštine Inđija koji je u tim vestima zidao, otvarao, smatrao, najavljivao, obećavao i gostovao. Pored prilično gustog rasporeda predsednika opštine, administratori nisu bili “gluivi i slepi” na aktivnosti odbornika opozicije, njihovih izlaganja u toku zasedanja parlamenta te se u nizu video zapisa na mrežama moglo videti da administrator studiozno rade na izveštavanju javnosti o lošim namerama opozicije.

  Nisu administratori štedeli ni “neke medije”i nazovi novinare te se moglo čitati i demantovanje niza tekstova “nekih medija” za koje javnost ne zna ko su i komentarisanje tekstova istih medija kao i tema kojima su se “neki mediji” bavili.  

  U potpuno šizofrenom neukom i verbalno siromašnom, bez ideja i smisla izveštavanju, građani nisu mogli da zaključe ništa osim da je predsednik vredan a svi ostali mu otežavaju posao.

  Nakon izbora, a pred praznike, administratori, članovi kabineta kao i sam predsednik su otvorili klizalište, time se hvalili narednih prazničnih dana. Pala je tu po koja čestitka stanovnicima najboljeg mesta za porodicu i onda tajac.

  Nakon novogodišnjih praznika i neradnih dana za lokalnu samoupravu pao je sneg o čemu su obavešteni građani, a zimske službe su ga dočekale spremno. Taj sneg još uvek pada na Fejsbuk stranici, iako se u gradu odavno otopio. 

  Plivaće se sutra za Časni krst i to smo saznali samo ne znamo koliko smo to platili, to primera radi nije bitno da javnost zna. Jer čemu informacija o raspodeli novca građana. Mada to možda i nije naš, novac građana, jer reče predsednik da ipak Japanci više novca daju u budžet.

  Menjaćemo i stolariju, raspisan je konkurs ali više detalja o tome ili bilo kojim mogućnostima gde građani mogu da ostvare svoja prava mogu se informisati na “nekim medijima” pre, posle i za vreme izbora a da ih to informisanje ništa ne košta. Ona tri administratora zajedno sa članovima Kabineta predsednika opštine možda je i bolje plaćati a da ništa ne rade, jer ne umeju a i to treba znati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Reakcije

  Putovanje kroz očaj sa Vanjom Đurić

  Znate li kako jedan nežan, tanan glasić, molećivo „nemojte molim vas“ može da zagrmi? Da li znate koliko znači, kad vas neko tlači, uperen pogled žene koja odašilje svu svoju snagu i […]

  Porez na pse ili porez na sopstvenu glupost?

  U moru svakodnevnih gluposti koje nam se serviraju, u poplavi bahatosti i suludih ideja, najnovija predložena idiotarija i namera da se ona sprovede u delo ne može, a da ne izazove ozbiljne […]

  Kurirska služba

  Evo već je šesti dan kako distribuiram svoju treću napisanu knjigu. U svemu tome neizostavan, bitan faktor je i kurirska služba. Kad god tu službu spomenem ne mogu to da činim bez emocija. […]