• (Video) Serija „Succession“ trijumfovala na dodeli Emija

  Dramska serija „Succession“ proglašena je najboljom na dodeli nagrada Emi u Los Anđelesu, uz trijumf njenih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio „The Bear“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  (Video) Serija „Succession“ trijumfovala na dodeli Emija
  Foto> Screenshot Youtube

  Nakon četiri meseca odlaganja zbog štrajkova u Holivudu, elita američke televizije okupila se u Los Anđelesu na 75. dodeli Emija.

  Televizijski ekvivalent Oskara obično se održava u septembru, no organizatori su umesto toga dogovorili susret u januaru, smatrajući, očito s pravom, da će se štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvezde ponovo moći da prošetaju crvenim tepihom.

  HBO-ova produkcija „Succession“, mračna i oštra hronika unutrašnjih razmirica bogate disfunkcionalne porodice na čelu velikog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno šest nagrada Emi, koliko je dobio i „The Bear“.

  „Succession“ se završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emi odnela i 2020. i 2022. uspela je da pobedi „The Last of Us“ i „White Lotus“.

  Odnela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Kiran Kalkin i Sara Snuk. I nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu otišla je seriji „Succession“, a dobio ju je britanski glumac Metju Makfadjen.

  Čak trojica glumaca iz iste serije – Brajan Koks, Kiran Kalkin i Džeremi Strong – bili su nominovani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

  Emi za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Dženifer Kulidž za satiru „White Lotus“.

  Dok je serija „Succession“ dominirala u kategorijama drame, „The Bear“ je osvojio šest nagrada u kategoriji komedije, a u kategoriji kratke serije dominirao je Netfliksov „Beef“.

  „The Bear“ je, osim što je odneo nagradu za najbolju humorističnu seriju, dobio i tri glumačke nagrade: Džeremi Alen Vajt dobio je Emija za najboljeg glavnog glumca, a Ajo Edebiri i Ebon Mos-Bahrah za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

  Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Kvinta Brunson („Abbott Elementary“).

  Ser Elton Džon dobio je svoju prvu Emi nagradu, čime je postao „EGOT“ – dobitnik Emija, Gremija, Oskara i Tonija.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Pre 33 godine počeo raspad Jugoslavije

  Raspad Jugoslavije formalno je započeo 25. juna 1991. kada su skupštine Slovenije i Hrvatske (tada Narodna skupština, danas Državni Zbor Slovenije, i Sabor Hrvatske) proglasile otcepljenje od […]

  Džoni Štulić pokrenuo svoju radio stanicu?

  Branimir Džoni Štulić, alfa i omega Azre, jedne od najvećih rok grupa Jugoslavije, i jedan od najkontroverznijih umetnika Balkana, pokrenuo je svoju radio […]