• Vijetnamski radnici na gradilištu Linglonga počeli štrajk

  Više od 50 vijetnamskih radnika na gradilištu Linglonga jutros je stupilo u štrajk, jer im dva meseca nisu isplaćene zarade. Kako javlja N1, radnici su se jutros sastali sa kineskim menadžerima, koji su rekli da će im plate biti isplaćene tek petog jula, kada kineski menadžment namerava i da ih deportuje za Vijetnam, mesec dana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vijetnamski radnici na gradilištu Linglonga počeli štrajk
  Foto: VOICE

  Više od 50 vijetnamskih radnika na gradilištu Linglonga jutros je stupilo u štrajk, jer im dva meseca nisu isplaćene zarade.

  Kako javlja N1, radnici su se jutros sastali sa kineskim menadžerima, koji su rekli da će im plate biti isplaćene tek petog jula, kada kineski menadžment namerava i da ih deportuje za Vijetnam, mesec dana pre isteka ugovora koje su sa kompanijom potpisali.

  Slične vesti:

  Linglong tvrdi da nije bilo štrajka radnika

  Kineski radnici stupili u štrajk, gradilište Linglonga prazno

  Na snimku koji je dostavljen redakciji N1 vidi se više vijetnamskih radnika u žustroj raspravi sa kineskim državljaninom, menadžerom za odnose sa stranim državljanima u firmi „China Energy group“, jednim od podizvođača koje je angažovao Linglong.

  U pitanju je isti muškarac koji je ekipi N1 blokirao put nakon izveštavanja u krugu fabrike u novembru prošle godine.

  Vijetnamski radnici najavljuju štrajk u krugu gradilišta u utorak ujutru, jer, kako kažu, više nemaju hrane i gladni su, budući da im plate nisu isplaćene dva meseca.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nasilje-nad-kineskim-radnicima-u-linglongu/

  Izvor: Beta / N1

  Naslovna: VOICE

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]