• Vlada dala garancije za održavanje Evroprajda

  Kako je organizatorima Evroprajda rečeno, predstavnici amabasada i evropska komesrka za ravnopravnost Helena Dali će šetati na današnjem Evroprajdu. Kako su rekli organizatori, ovakva odluka je doneta nakon što su predstavnici međunarodne zajednice dobili bezbednosne garancije od Vlade Srbije, potvrđeno je za N1. Evropska prajd asocijacija saopštila je danas da je posle više nedelja intenzivnog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada dala garancije za održavanje Evroprajda
  Foto: IN Medija

  Kako je organizatorima Evroprajda rečeno, predstavnici amabasada i evropska komesrka za ravnopravnost Helena Dali će šetati na današnjem Evroprajdu. Kako su rekli organizatori, ovakva odluka je doneta nakon što su predstavnici međunarodne zajednice dobili bezbednosne garancije od Vlade Srbije, potvrđeno je za N1.

  Evropska prajd asocijacija saopštila je danas da je posle više nedelja intenzivnog međunarodnog pritiska premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da može da se održi šetnja u okviru Evroprajda, prenosi Euronews Srbija.

  Kako se navodi u saopštenju, hiljadama aktivista na trasi šetnje koja će krenuti od Narodne skupštine priključiće se brojne diplomate, članovi Evropskog parlamenta, kao i drugi evropski i međunarodni lideri.

   Organizatori Evroprajda su najavili za danas izmenjenu rutu šetnje, te će tako okupljanje biti isped Ustavnog suda odakle će krenuti oko 17.30 sati i šetati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, a Ulicom Ilije Garašanina će doći do Stadiona Tašmajdan gde je zakazak koncert posle 18 sati.

  Međutim, samo nekoliko sati pre početka Parade ponosa došlo je do prvih incidenata u Bulevaru kralja Aleksandra. Naime, jake snage policije blokirale su danas kod Glavne pošte u Takovskoj ulici okupljene protivnike Europrajda, među kojima je bio i raščinjeni monah Antonije. Okupljeni su izveštaču FoNeta rekli da nameravaju da spreče štetnju u okviru Evroprajda.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/evroprajd-prvi-incidenti-i-privodjenja/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]