• Vlada osnovala Kancelariju za javnu i kulturnu diplomatiju

  Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada osnovala Kancelariju za javnu i kulturnu diplomatiju
  Foto: IN Medija

  Ova Kancelarija će, kako se navodi, kroz predstavljanje nacionalnih vrednosti i ciljeva „dodatno promovisati državne interese domaćoj i stranoj javnosti“.

   U saopštenju stoji da će Kancelarija obavljati „stručne poslove“ za Vladu, „doprinositi boljem protoku informacija“ kao i da će učestvovati u „organizovanju, sprovođenju i podržavanju aktivnosti kako bi se u svetu predstavili srpska kultura, istorija, duhovnost, umetnost, jezik, nauka i sport“.

  Vlada je na sednici usvojila Izveštaj o potrebi izgradnje neophodnih gasovodnih objekata radi obezbeđivanja snabdevanja prirodnim gasom postojećih i budućih potrošača na teritoriji Grada Novog Sada i povećanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tom području.

  „Usvojenim Zaključkom preporučuje se Javnom preduzeću ‘Srbijagas’ Novi Sad, da preduzme sve neophodne aktivnosti kako bi taj gasovodni objekat bio izgrađen“, stoji u saopštenju.

  Na sednici su usvojeni sporazumi i memorandumi o razumevanju između vlada Srbije i Gabona u oblasti odbrane i sporta, kao i Zaključak o saglasnosti da se zaključi Memorandum o razumevanju između Odbora za nauku i tehniku Uprave grada Pekinga, Administrativnog odbora naučnog parka Džongvančun, koji je poznatiji kao Z Park, Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i BIO4 kampusa.

  Vlada je usvojila i Zaključak o ovlašćenju za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma sa Vladom Japana o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]