• Vlada promenila uredbu, zabranjen izvoz mleka

  Vlada Srbije je na današnjoj sednici izmenila Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, tako što je propisala novu maksimalnu maloprodajnu cenu mleka, prenosi Euronews Srbija.  Prema saznanjima iz Vlade Srbije, UHT mleko sa 2,8 odsto mlečne masti od danas će koštati 128,99 dinara. Odlukom Vlade Srbije, uvodi se i zabrana izvoza svežeg mleka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada promenila uredbu, zabranjen izvoz mleka

  Vlada Srbije je na današnjoj sednici izmenila Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, tako što je propisala novu maksimalnu maloprodajnu cenu mleka, prenosi Euronews Srbija.

   Prema saznanjima iz Vlade Srbije, UHT mleko sa 2,8 odsto mlečne masti od danas će koštati 128,99 dinara.

  Odlukom Vlade Srbije, uvodi se i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/u-crnoj-gori-nema-nestasice-mleka-iz-srbije/

  Poljoprivrednici su prethodnih dana ukazivali da je zbog uvećanih troškova proizvodnje sirovog mleka, rasta cene stočne hrane i suše, koja je pogodila našu zemlju, smanjena proizvodnja sirovog mleka, ali i otkup.

   Prethodnih dana u pojedinim trgovinskim lancima rafovi sa mlekom su ispražnjeni, a ova odluka Vlade Srbije trebalo bi da spreči nestašice i da reguliše snabdevenost tržišta. 

   Vlada Srbije je inače prethodno, 30. avgusta produžila važenje Uredbe koja se odnosi na ograničavanje cene osnovnih životnih namirnica, a njom je cena mleka do danas bila ograničena na 119,99 dinara.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indjija-2005-godine-imala-320-krava-muzara-2022-godine-ima-sest/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija