• Vlada Srbije: Mongoliji 150.000 evra, a Bileći pola miliona evra pomoći

  Vlada Srbije uputiće Mongoliji 17,7 miliona dinara (nešto više od 150.000 evra) iz tekuće budžetske rezerve, na ime humanitarne pomoći za sanaciju posledica elementarne nepogode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada Srbije: Mongoliji 150.000 evra, a Bileći pola miliona evra pomoći
  Foto: IN Medija

  Osim Mnongoliji, Srbija će finansijsku pomoć uputiti i opštini Bileća u Republici Srpskoj, u iznosu od 59 miliona dinara (oko 502.000 evra), vidi se iz dva odvojena rešenja objavljena u Službenom glasniku, a prenosi Nova ekonomija.

  Kako je ranije saopštila Vlada, pomoć Mongoliji se upućuje usled teških snežnih padavina i ekstremno niskih temperatura koje su zahvatile tu zemlju.

  Brojne porodice koje se bave stočarstvom u Mongoliji, gde je ova grana poljoprivrede jedan od ključnih sektora ekonomije, našle su se u teškoj materijalnoj i egzistencijalnoj situaciji usled obilnih padavina i niskih temperatura koje su dovele do zamrzavanja tla i otežavanja ili čak onemogućavanja ishrane stoke, zbog čega je, prema procenama Crvenog krsta Mongolije, katastrofom pogođeno oko 50 odsto ukupnog stanovništva. – saopštila je nedavno Vlada.

  Novac koji će biti upućen opštini Bileća prvobitno je bio namenjen Ministarstvu finansija za eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata.

  Međutim, ovaj novac se sada prebacuje u tekuću budžetsku rezervu, a potom raspoređuje Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije radi obezbeđivanja finansijske pomoći ovoj opštini u Republici Srpskoj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]