• Vlada vodi razgovore sa japanskim gigantom o proizvodnji automobila u Inđiji

  Vlada Srbije u ovom trenutku vodi intenzivne pregovore sa čelnicima jedne velike japanske automobilske kompanije o izgradnji njenog proizvodnog pogona u našoj zemlji, prenosti Demostat pozivajući se na dobro obaveštene izvore. Nadležni u Srbiji japanskom partneru nude da fabriku izgradi u Inđiji kao jednoj od potencijalnih lokacija, tvrdi izvor. – Ukoliko bi ta kompanija, koja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada vodi razgovore sa japanskim gigantom o proizvodnji automobila u Inđiji

  Vlada Srbije u ovom trenutku vodi intenzivne pregovore sa čelnicima jedne velike japanske automobilske kompanije o izgradnji njenog proizvodnog pogona u našoj zemlji, prenosti Demostat pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

  Nadležni u Srbiji japanskom partneru nude da fabriku izgradi u Inđiji kao jednoj od potencijalnih lokacija, tvrdi izvor.

  Ukoliko bi ta kompanija, koja pokazuje zainteresovanost za projekat, pristala na tako nešto najverovatnije bi bio otvoren pogon za proizvodnju električnih automobila –  navodi sagovornik portala.

  Ova informacija je ujedno i potvrda ranijih navoda našeg portala.

  Kako je IN Medija ranije pisala, nadležni u Inđiji već pripremaju 800 hektara zemljišta koje je namenjeno kompaniji iz automobilske industrije.

  Na sednici Skupštine opštine Inđija, održanoj 11. aprila, trebalo je da se glasa o izmeni i dopuni Prostornog plana opštine, ali je taj predlog povučen na zahtev predlagača. Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obrazložio je da je do povlačenja predloga došlo zbog zahteva potencijalnog investitora da u Prostorni plan budu unete detaljne informacije.

  Lokalni parlament u Inđiji

  Nakon što su članovi Opštinskog veća još jednom razmatrali a zatim i podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija zakazana je hitna sednica Skupštine opštine, na kojoj će odbornici dati konačan sud. To bi značilo da Inđija priprema teren za investitora iz auto industrije, koji prema dostupnoj dokumentaciji, u koju je IN Medija imala uvid, planira da uloži, mijardu evra što je gotovo deset puta više novca nego japanski  Toyo Tires.

  Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, odbornici su podržali izmenu i dopunu Prostornog plana opštine Inđija što je po svemu sudeći poslednja priprema za dolazak investitora koji još uvek nije poznat široj javnosti. Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak potrvdio je za IN Medija da se pregovara sa velikim investitorom iz automobilske industrije ali nije mogao da da više detalja

  Potpisali smo Klauzulu ugovora koja reguliše zaštitu poslovne tajne i vrlo dobro znate da ne mogu da otkrivam detalje. Da, pregovoramo sa potencijalnim investitorom i nadam se da se i Vi radujete uspehu Inđije. – kazao je Vladimir Gak.

  M. Blečić (IN Medija)

  Pogledaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zakazana-hitna-sednica-so-indjija-priprema-za-investitora-veceg-od-toyo-tirers/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI