• Vladimir Gak priznao: Nismo pametni

  Epidemiološka situacija u Inđiji je i dalje nepovoljna, saopštio je Inđijski Dom zdravlja, trenutno je u Inđiji aktivno 393 slučaja. -Broj pacijenata je u poslenjih desetak dana isti, sa tom razlikom što je struktura pacijenata nešto drugačija, više je kontrolnih a manje prvih(novoobolelih) pacijenata- kazao je direktor Doma zdravlja u Inđiji dr Jovo Komazec lokalnim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vladimir Gak priznao: Nismo pametni

  Epidemiološka situacija u Inđiji je i dalje nepovoljna, saopštio je Inđijski Dom zdravlja, trenutno je u Inđiji aktivno 393 slučaja.

  -Broj pacijenata je u poslenjih desetak dana isti, sa tom razlikom što je struktura pacijenata nešto drugačija, više je kontrolnih a manje prvih(novoobolelih) pacijenata- kazao je direktor Doma zdravlja u Inđiji dr Jovo Komazec lokalnim medijima na poslednjem sastanku sistema 48.

  -Pratimo situaciju iz minuta u minut, kada je u pitanju Inđija. Nije… jeste, jeste loša, nepovoljna je. Ali sad nisu tako nagli skokovi.Nismo pametni šta da uradimo – priznao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Iako gotovo mesec dana izveštaji Zavoda za javno zdravlje Vojvodene, potvrđuju da je broj zaraženih u Vojvodini u ekspaniziji i da je prema njihovoj proceni svih 45 opština u Vojvodini u vanrednoj situaciji lokalna samouprava se isto toliko oglušivala na izveštaje virusologa. Nakon pisanja IN Medije da je situacija u Inđiji vanredna, prema izveštajima Zavoda za javno zdravlje Vojvodine a da lokalna samouprava krije rezultate i preporuke, lokalna samouprava se oglasilla na svojoj Facebook stranici saopštenjem koje su preneli svi lokalni mediji. U saopštenju se između ostalog kaže da je Štab za vanredne situacije zaključio da situacija nije vanredna i da su sve mere usklađene sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, pokrajinskim i republičkim merama. Te da „konstantna manipulacija, koja se vrši od opozicione i samozvanog nezavisnog medija“ dostigla svoj vrhunac objavljivanjem lažnih vesti. U daljem izlaganju se objašnjava kako je zdravlje Inđinčana najbitnije a da se o istini informišu na opštinskom sajtu. Ovo saopštenje izdato je 28. septembra da bi 10 dana kasnije predsednik opštine Inđija priznao da nije pametan.

  Foto: facebook Opština Inđija

  Pametnije su komšije iz Rume koje su 25. avgusta proglasile vanrednu situaciju u ovoj sremskoj opštini na 60 zaraženih, jer kako je naveo u izjavi medijima Slađan Mančić predsednik opštine

  -Zaključak o uvođenju vanredne situacije je donesen obzirom na to da zaključno sa 25. avgustom imamo 60 pozitivnih pacijenata na kovid 19 – kazao je Slađan Mančić predsednik opštine Ruma.

  Maničić je tada istakao da je broj od 60 zaraženih, po preporuci i Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, ali i Kriznog štaba jeste broj za proglašenje vanredne situacije u Rumi. Opština Ruma je brojnija opština kada je stanovništvo u pitanju te je prema preporuci Zavoda za javno zdravlje, na koji se poziva predsednik Gak, ova opština proglasila vanrednu situaciju. Za razliku od Rume, Inđija na gotovo 400 zaraženih negira širenje virusa i porasta broja zaraženih.

  Zavod za javno zdravlje Vojvodine, i danas je saopštio da je epidemiološka situacija u svih 45 opština i gradova u Vojvodini vanredna. Trenutno je u Vojvodini, prema izveštaju, aktivno 20.990 pacijenata.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]