• Vlasnik firme „Saga“ i vozač cisterne uhapšeni zbog curenja amonijaka u Pančevu

  Zbog akcidenta u Pančevu uhapšen je vlasnik firme „Saga“, kao i vozač cisterne iz koje je sinoć došlo do curenja amonijaka u pančevačkom naselju Topola, javila je Nova.rs. Kako preosi Nova, snovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (33) i N.B.(36), obojica iz Pančeva zbog sumnje da su izvršili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlasnik firme „Saga“ i vozač cisterne uhapšeni zbog curenja amonijaka u Pančevu
  Foto: MUP Srbije (ilustracija)

  Zbog akcidenta u Pančevu uhapšen je vlasnik firme „Saga“, kao i vozač cisterne iz koje je sinoć došlo do curenja amonijaka u pančevačkom naselju Topola, javila je Nova.rs.

  Kako preosi Nova, snovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (33) i N.B.(36), obojica iz Pančeva zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine.

   S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme „Saga“ i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka izazvali su opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo.

  Dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih, prenosi Nova.rs.

  Podsetimo, do curenja je došlo na parkingu firme Saga, objavio je Tanjug. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već kolosek koji pripada Azotari Pančevo.

   Pančevačka Azotara je saopštila da se izlivanje dogodilo na parkingu preduzeća Saga, te da oni sa akcidentom nemaju nikakve veze.

  Izvor: Nova.rs

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/iscureo-amonijak-iz-cisterne-na-teretnoj-pruzi-kod-panceva/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina