• Vlasnik firmi za obezbeđenje, blizak SNS-u, pokrenuo medij?

  Dušan Đukić, koji osim matične firme Dobergard poseduje i kompaniju za obezbeđenje Dobergard Plus ima i preduzeće KNC Group, mesec dana pred predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore pokrenuo je medijski portal, saznaje IN Medija. Prema dostupnim informacijama iz Agencije za privredne registre, Đukićev KNC group je 28 februara 2022. godine promenila delatnost i umesto dosadašnje “Tehničko ispitivanje i analize” […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlasnik firmi za obezbeđenje, blizak SNS-u, pokrenuo medij?

  Dušan Đukić, koji osim matične firme Dobergard poseduje i kompaniju za obezbeđenje Dobergard Plus ima i preduzeće KNC Group, mesec dana pred predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore pokrenuo je medijski portal, saznaje IN Medija.

  Prema dostupnim informacijama iz Agencije za privredne registre, Đukićev KNC group je 28 februara 2022. godine promenila delatnost i umesto dosadašnje “Tehničko ispitivanje i analize” ova firma će se baviti izdavanjem novina. Istog dana je pokrenuta stranica na drutvenoj mreži Fejsbuk kao i portal Bilten.rs

  Osim podataka o firmi KNC group i internet adresi medija u impressumu nije naglašeno ko je glavni i odgovorni urednik niti ko čini redakciju.

  Impressum

  Kako je ranije pisao Centar za istraživačko novinarstvo (CINS), uspon firmi Dušana Đukića počinje 2013. godine od kada je SNS preuzela vlast u Beogradu. Za pet godina utrostručili su prihode i to za 13,5 miliona evra, Đukićeve firme angažovala je i opština Inđija koju će obezbeđivati do 24.avgusta 2022. godine.

  Skrinšot bilten.rs

  Veze sa SNS-om

  Iako osnovana 2004. godine, matična firma Dušana Đukića Dobergard je najveći broj ugovora sa državom sklopila tek početkom 2013. godine. Ubrzo je postala jedna od najuspešnijih FTO firmi prema broju dobijenih javnih nabavki, najmanje 50 ugovora sa raznim državnim institucijama, od osnovnih škola, domova zdravlja i muzeja pa do velikih sistema kao što je Poreska Uprava, Elektroprivreda Srbije i Nacionalna služba za zapošljavanje.

  Prema podacima koje je 31. decembra 2014. godine objavio Centar za istraživačko novinarstvo (CINS), firma Dušana Đukića je obezbeđivala Fond za zaštitu životne sredine, službene stanove, Кancelariju za evropske integracije, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Inspektorat za rad i Zaštitnika građana.

  Početkom 2021.godine isplivala je afera pljačke Muzeja primenjenih umetnosti, kada su nestali zlatni predmeti vredni 300.000 evra, naveo je portal Nova.rs. Pljačka se dogodila 2019. godine, Ministarstvo kulture je o tome obavešteno godinu dana kasnije.

  Aktuelna ministarka kulture Maja Gojković rekla je da iza pljačke, odnosno firme Dobergard koja je muzej obezbeđivala, stoji kriminalna grupa koju je predvodio uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja što je iz  firme Dušana Đukića demantovano.

  Kako je preneo Blic, u saopštenju firme “Dobergard” su negirali bilo kakvu vezu vlasnika firme sa navijačkim grupama

  . – „Dobergard“ kao licencirana kompanija za pružanje bezbednosnih usluga postoji od 2004. godine, da je usluge obezbeđenja pružala ovoj ustanovi još od 2014. godine kroz više Ugovora o javnoj nabavci, pa i 2019. godine kada se navodi da se desila velika krađa u ovom muzeju. Posebno ističemo da su apsolutno netačni i izneti navodi da iza naše kompanije i vlasnika koji zapošljavaju veliki broj zaposlenih, stoji „jedna od navijačkih grupa povezana sa organizovanim kriminalom“, koja je navodno „još u 2019. godini izvela spektakularnu pljačku u Muzeju primenjene umetnosti i da je o tome policija očigledno zataškavala slučaj“ – saopšteno je iz ove agencije a preneo je Blic.

  Ugovor sa opštinom Inđija

  Iste godine, tačnije 24. avgusta 2021. godine, firme Dobergard i Sparta Security dobijaju posao nakon javne nabavke koju je raspisala opština Inđija u vrednosti od 5,2 miliona dinara odnosno 5 213 952 dinara sa PDV-om. Firme Dušana Đukića će obezbeđivati opštinu Inđija do 24. avgusta ove godine.

  Naslovna: Gerd Altmann (Pixabay)

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija