• Vlasništvo građana Inđije u Sutomoru propada, lokalna vlast i dalje ne reaguje

  Inđijsko odmaralište „Vila Ljubica“ u Sutomoru posle niza godina neodržavanja počela je da vidno propada. Ravan krov ovog odmarališta bukvalno je pukao a pukotina je krenula da se širi niz zidove objekta. Lokalna samouprava  projekat rekonstrukcije izbacila iz budžeta nakon par godina a za nebrigu krive loklnu samoupravu Bar. U međuvremenu, tampon zonu, koriste vlasnici […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlasništvo građana Inđije u Sutomoru propada, lokalna vlast i dalje ne reaguje

  Inđijsko odmaralište „Vila Ljubica“ u Sutomoru posle niza godina neodržavanja počela je da vidno propada. Ravan krov ovog odmarališta bukvalno je pukao a pukotina je krenula da se širi niz zidove objekta. Lokalna samouprava  projekat rekonstrukcije izbacila iz budžeta nakon par godina a za nebrigu krive loklnu samoupravu Bar. U međuvremenu, tampon zonu, koriste vlasnici obližnjih apartmana koji dvorište odmarališta izdaju kao parking prostor.

  Od 2014. godine odmaralište u Sutomoru počelo je da propada. Izostala je i informacija šta se dešavalo i zbog čega je Vila Ljubica ostavljena na milost i nemilost vremenu.  Bivši predstavnici vlasti u opštini Inđija, nisu želeli za IN Medija  da daju više informacija o rukovođenju nad ovim odmaralištem.

  Dve godine nakon što je odmaralište prestalo da virši svoju funkciju, dolazi i do promene vlasti u Inđiji. U junu 2016. godine na vlast u Inđiji doalzi Srpska napredna stranka i do 2018. godine nije bilo reči o Vili Ljubica sve do 14. avgusta 2018. godine kada je opštinska uprava saopštila – Nakon prevazilaženja brojnih administrativnih peripetija u Crnoj Gori, konačno će u septembru početi radovi na rekonstrukciji inđijskog odmarališta vile „Ljubica“ u Sutomoru.

  Prvi posetioci u renoviranom odmaralištu, saopštila je tada opštinska uprava, očekuju se u aprilu 2019. godine godine. Prioritet  će imati školarci i deca iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, dok će van sezone odmaralište biti na raspolaganju starijim sugrađanima i sportistima, ali i svima onima koji žele da odmaraju u Sutomoru.

  Do renoviranja objekta nikada nije došlo posle niza obećanja i budžetskog planiranja ostale su samo oputužbe lokalne samouprave da ne postoji mogućnost dogovora sa lokalnim vlastima u Baru. Dok u Baru tvrde da su tvrdnje opštine Inđija neistinite I da im nije upuživan zahtev za radove na objektu.

  – To je stvarno jedan veliki problem, koji smo imali volju da rešimo. Išli smo nebrojano puta u opštinu Bar i obećavano nam je i savetovano šta treba da uradimo ali smo uvek nailazili na neku rampu. Šta god smo uradili po njihovom zahtevu mi smo dobijali nove – rekao je predsednik SO Inđija Đorđe Dimić za IN Medija u maju 2022. godine.

  Međutim, kako je ranije potvrđeno za IN Medija iz opštine Bar, u poslednjih pet godina opština Inđija nije podnosila ni jedan zahtev za radove na objektu Vila Ljubica u Sutomoru. Dimić osporava navode iz lokalne samouprave Bar.

  – Nebrojano puta smo podnosili projekte i lično smo odlazili. Ne mogu tačno da Vam kažem kada je to bilo, ali dosta puta smo išli  i jednostavno smo naišli na zid. Ne postoji volja sa druge strane da nam omoguće rešenje problema ali narvno mi nećemo odustati – kazao je Dimić za IN Medija.

  Video: „Vila Ljubica“ Sutomore, septembar 2022. godina

  Nakon svih najava rekonstrukcije odmaralište Vila Ljubica i u sezoni 2022. godine je bez posetilaca, radova i rešenja o imovinsko pravnim odnosima. Ipak, kapija odmarališta Vila Ljubica je i ove godine otvorena za parkiranje automobila gostiju iz obližnjih smeštaja, a vlasnici tvrde da su dobili dozvolu od predsednika Vladimira Gaka da naplaćuju parking koji je napravljen u dvorištu odmarališta.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/moderna-bajka-vila-ljubica-sutomore-bice-rekonstruisana-video/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija