• Vlast ipak reagovala iako su tvrdili da nema rešenja

  Mesec dana nakon što je održan sastanak načelnika opštinske uprave, šefa kabineta predsednika opšine i stanovnika ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog i Bloka 63 na kojem su predstavnici vlasti u Inđiji rekli da “ne postoji rešenje za neprijatne mirise u gradu” lokalna samouprava je ipak reagovala. Kako je saopšteno iz lokalne samouprave,  inspektor za zaštitu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast ipak reagovala iako su tvrdili da nema rešenja

  Mesec dana nakon što je održan sastanak načelnika opštinske uprave, šefa kabineta predsednika opšine i stanovnika ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog i Bloka 63 na kojem su predstavnici vlasti u Inđiji rekli da “ne postoji rešenje za neprijatne mirise u gradu” lokalna samouprava je ipak reagovala.

  Kako je saopšteno iz lokalne samouprave,  inspektor za zaštitu životne sredine  Odeljenja za inspekcijske poslove Opštine Inđija izdao je nalog kiparskoj kompaniji „Кostas A Zakaria“ u Inđiji da izvrši potrebne aktivnosti na smanjenju emitovanja neprijatnih mirisa.

  Opština Inđija, kako je saopšteno, preduzela je poslednjih nekoliko meseci niz mera a ova je poslednja pred pokretanje postupka pred sudom u slučaju da se problem ne reši.

  Stanovnici ulica 9 Jugovića, Maksima Gorkog i Bloka 63 razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave o pronalaženju rešenja problema koji, prema njihovim rečima, imaju sa kiparskom kompanijom  „Kostas A Zakarija“ o čemu je IN Medija pisala 15. septembra 2021. godine.  

  Podsetimo, stanovnici pomenutih ulica tokom leta, u večernjim satima su mogli osetiti neprijatan miris, koji dolazi  iz pravca kiparske fabrike, koja se bavi  preradom mesa i koja je glavni izvoznik za kinesko tržište.

  Na sastanku u zgradi opštine Inđij, pre mesec dana, šef kabineta Nemanja MIlojević i načelnik opštinske uprave Aleksandar Banić sui m tada rekli da “Ne postoji Zakon koji rešeava neprijatne mirise i ukoliko vi znate za takav Zakon, fotokopirajte nam i dostavite nam, kako bi lokalna samopuprava mogla da ga sprovede.”

  Mesec dana nakon održanog sastanka, predstavnici lokalne samouprave su izdali nalog  kiparskoj kompaniji „Кostas A Zakaria“ da ipak  učine sve da smanje emitovanje neprijatnih mirisa.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija