• Vlast ne odustaje od rekonstrukcije trga kod Gimnazije

  Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje već pet godina, od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Osim konstantnog menjanja rokova za početak radova, menjale su se i cene rekonstrukcije. I dok opozcija u Inđiji vlasti poručuje da „neće betonirati Parkić“, prvi čovek Opštine Vladimir Gak tvrdi da će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast ne odustaje od rekonstrukcije trga kod Gimnazije

  Priča oko rekonstrukcije trga u Inđiji traje već pet godina, od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Osim konstantnog menjanja rokova za početak radova, menjale su se i cene rekonstrukcije.

  I dok opozcija u Inđiji vlasti poručuje da „neće betonirati Parkić“, prvi čovek Opštine Vladimir Gak tvrdi da će to biti najlepši trg u Sremu.

  Te 2018. godine, projektom je bilo predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Međutim, pred kraj 2021. godine za projekat je bilo predviđeno 14 miliona više odnosno 74 miliona dinara. Sledeće, 2022. godine izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije je bila 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u 2022. godini.

  Ove odine usvajanjem budžeta za 2023 godinu predložena cena radova za “rekonstrukciju Trga Sloboda” bila je 121 milion, dok je rebalansom koji je usvojen 18. avgusta cena radova podignuta na 144,2 miliona dinara.

  Takva je promena na tržištu da nikako ne možete biti načisto da one cene koje ste dobili pre dve nedelje važe i za naredne dve nedelje. Onda možemo doći u situaciju da se niko ne pojavi, što smo imali slučaja za rekonstrukciju škole i svlačionice u Krčedinu, tako da smo radili reviziju cena i projekta.. – izjavio je na konferenciji za novinare predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/borba-za-zelenu-indiju-od-novih-sadnica-do-betoniranja-parkica/

  Podsetimo da opozicija tvrdi da vlast želi da betonira ovaj prostor kako bi ostvarila svoje interese, uprkos širokom neslaganju građana. Vlast, s druge strane, tvrdi da je rekonstrukcija u skladu sa planovima i da je cilj unaprediti funkcionalnost trga.

  Ključna politička prepirka dogodila se 18. avgusta ove godine na sednici Skupštine opštine Inđija, tokom koje je usvojen rebalans budžeta i Plan detaljne regulacije blokova 26 i 28 (trg kod Gimnazije).

  Ogromna je razlika između parka i trga. Drugo, nazivate zelenom površinom i ono što je u regulaciji samoj a to baš i nije neka zelena površina. Jasno se zna šta je javna zelena površina, da su to parkovi. Ovde jeste problem što je velika zauzetost, jer je sam centar,  mali je procenat zelenih površina. Odeljenje za urbanizam je podnelo primedbu da se definiše jasno šta se smatra zelenom površinom i koji je to tačno procenat na samoj parceli investitora. I donela je Komisija zaključak da, pored toga što je procenat zelenila na svakoj pojedinačnoj parceli svega deset odsto, svako parking mesto biće pokriveno raster pločama i na taj način će biti prevaziđen problem. – kazala je na sednici lokalnog parlamenta načelnica Odeljenja za urbanzam, Tijana Došen.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je u petak novinarima saopštio da je lokalna samouprava „korak bliže raspisivanju javne nabavke za rekonstrukciju trga“.

  – Stiglo nam je sve overeno, identično kako smo to imali u prethodnom periodu tako da smo samo još sa jednom potvrdom bliže raspisivanju javne nabavke za izgradnju trga. Smem da kažem da će to biti jedan od najlepših trgova u Sremu .-  tvrdi predsednik opštine Vladimir Gak.

  I dok vlast tvrdi da će to biti najlepši trg u Sremu, opozcija poručuje „Nećete bezorinari Parkić“.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krivosija-gradanin-necete-betonirati-parkic/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]