• Vlast opet najavila završetak radova na sportskoj hali u Inđiji

  Sportska Hala u Inđiji čija je izgradnja trebala biti gotova 2009. godine za Univerzijadu, prema ranijim najavama lokalne vlasti je trebala da bude završena ove 2023. godine. Međutim, načelnik Odeljenja za privredu I finansije, Dragan Ibročić je na konferenciji za novinare najavio konačni završetak radove naredne, 2024. godine. U martu prošle godine predsednik opštine Inđija, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast opet najavila završetak radova na sportskoj hali u Inđiji

  Sportska Hala u Inđiji čija je izgradnja trebala biti gotova 2009. godine za Univerzijadu, prema ranijim najavama lokalne vlasti je trebala da bude završena ove 2023. godine.

  Međutim, načelnik Odeljenja za privredu I finansije, Dragan Ibročić je na konferenciji za novinare najavio konačni završetak radove naredne, 2024. godine.

  U martu prošle godine predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, je potpisao ugovor sa Pokrajinskom vladom o finansiranju završetka nove sportske hale u Inđiji, vredan 213 miliona dinara.

    – Podsetići da je sklopljen ugovor sa izvođačem na dve godine tako da je rok za završetak radova jun 2024. godine. Ono što je naša želja i takođe i Pokrajine, koja u ovom jeste finansijer je da radove okončamo do kraja tekuće godine tako da nam ostane taj proletnji za ishodovanje upotrebne dozvole. – tvrdi Dragan Ibročić.

  On navodi da je Opština Inđija od Pokrajine dobila 400 miliona dinara, ugovoreno je 680. Tih 400 miliona dinara Opština je  dobila 2020. godine i 2021. godine

  To smo do kraja 2022. i do ovog leta realizovali, taj deo posla. Takođe, moram da kažem je naručena i oprema koja se čeka, rok isporuke je nekoliko meseci, tako da iz tog razloga ta sredstva su utrošena da ne bi gubili vreme na čekanju opreme. Pre mesec dana smo dobili od Pokrajine preostalih 280 miliona dinara, koja su ugrađena u budžet, i to su sredstva čime će bit zaokružen kompletan projekat. Tu još moramo neke paralelne stvari da odradimo a tiču se stručnog nadzora. Tako da sve to kada uzmemo u obzir, očekujemo da će u narednih možda dvadesetak dana početi nastavak radove na Sportskoj hali u Inđiji. – objasno je načelnik Dragan Ibročić.

  Podsetimo da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak saopštio da je pred kraj 2022. godine stigla izvršna presuda Privrednog apelacionog suda na 700 miliona dinara ili 6 miliona evra, izvršenja u roku od 8 dana. Gak je napomenuo da je u pitanju dug iz 2010. godine i to upravo zbog nove sportske hala.  

  Međutim, Goran Ješić je za IN Medija demantovao Vladimira Gaka rekavši da  Opština nikada inje kreditno zaduživala kod Rajfajzen banke.

  M.B. (IN Medija)

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jesic-nikada-opstina-indjija-nije-uzimala-kredit-od-rajfajzen-banke/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]