• VOICE: Državljani Rusije osnovali više od 300 firmi u Srbiji od početka agresije na Ukrajinu

  U Srbiji su od početka agresije Rusije na Ukrajinu registrovana 323 pravna lica, čiji su osnivači iz Ruske Federacije. Ovaj broj registrovanih firmi  čini oko 25 odsto od ukupnog broja svih aktivnih pravnih lica čiji su osnivači iz ove države. Samo u martu mesecu je u proseku osnivano devet pravnih lica dnevno, dok je 1. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VOICE: Državljani Rusije osnovali više od 300 firmi u Srbiji od početka agresije na Ukrajinu

  U Srbiji su od početka agresije Rusije na Ukrajinu registrovana 323 pravna lica, čiji su osnivači iz Ruske Federacije. Ovaj broj registrovanih firmi  čini oko 25 odsto od ukupnog broja svih aktivnih pravnih lica čiji su osnivači iz ove države.

  Samo u martu mesecu je u proseku osnivano devet pravnih lica dnevno, dok je 1. aprila osnovano njih 27. Najviše je osnovano 25. marta, čak njih 51.

  Više od polovine ovih novoosnovanih pravnih lica, odnosno njih 169, registrovano je za računarsko programiranje. U Beogradu sedište ima 246 pravnih lica, a u Novom Sadu 48. 

  Čak 62 pravna lica su registrovana na istoj adresi – Danila Lekića Španca 1 na Novom Beogradu, od čega 60 za računarsko programiranje, a 22 na isti dan, 25. marta.

  Rusija je agresiju na Ukrajinu započela 24. februara.

  Fotografija: Pixabay
  Miloš Katić (VOICE)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina