• VOICE: Obustavlja se izgradnja fabrike Linglonga, troškovi postali previsoki

  Narednih šest meseci na gradilištu Linglonga neće biti značajnijih radova, nezvanično saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (Voice) na licu mesta u Zrenjaninu. Kako se navodi Voice, navodno se radovi privremeno obustavljaju jer su troškovi transporta materijala postali preskupi. Kineski menadžer potvrdio je da su se radnici iz Vijetnama i Kine vratili kući, a izvor Voice-a navodi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VOICE: Obustavlja se izgradnja fabrike Linglonga, troškovi postali previsoki

  Narednih šest meseci na gradilištu Linglonga neće biti značajnijih radova, nezvanično saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (Voice) na licu mesta u Zrenjaninu.

  Kako se navodi Voice, navodno se radovi privremeno obustavljaju jer su troškovi transporta materijala postali preskupi.

  Kineski menadžer potvrdio je da su se radnici iz Vijetnama i Kine vratili kući, a izvor Voice-a navodi da su skoro svi radnici otišli i da će se poslednja grupa vratiti kući krajem oktobra.

  Radnici koji su se vratili, navodi se u tekstu, rekli su da su poslati kući jer „nema kapitala“, kao i da je u Zrenjaninu samo desetak radnika iz Kine, Vijetnama i Indije „koji su ostali da čiste“.

   Kineski menadžer rekao je da nije siguran da će se oni vraćati u Zrenjanin.

   – Zbog rata između Ukrajine i Rusije je poskupela nabavka opreme i zato nismo sigurni šta će se dogoditi. Izgradnja fabrike će se nastaviti. Ovaj ugovor je završen, ali će se nastaviti sa radom. China Energy je državna kompanija i vlada će odlučiti o sledećim koracima. – rekao je on za Voice.

   Takođe, Voice piše da na ulazu još od utorka nema privatnog obezbeđenja.

  Izvor: VOICE

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/radnike-iz-vijetnama-i-kine-u-linglongu-zamenili-indijci-i-turci-za-dolazak-platili-5-000-evra/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina