• VOICE: Vojvođanska železnička mreža devastirana, uništavanje učinilo svoje

  Neredovni polasci vozova, nekvalitetni redovi vožnje, ukidanje različitih relacija koje su nekada saobraćale i višedecenijsko uništavanje železničkog saobraćaja, to je slika železnica u Vojvodini, koja je nekada imala jednu od najgušćih železničkih mreža u Evropi, piše VOICE. Početkom 2022. godine, preduzeće Infrastruktura železnice Srbije objavilo je javni poziv za prodaju starih šina, starog kolosečnog pribora […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VOICE: Vojvođanska železnička mreža devastirana, uništavanje učinilo svoje
  Foto: Pixabay

  Neredovni polasci vozova, nekvalitetni redovi vožnje, ukidanje različitih relacija koje su nekada saobraćale i višedecenijsko uništavanje železničkog saobraćaja, to je slika železnica u Vojvodini, koja je nekada imala jednu od najgušćih železničkih mreža u Evropi, piše VOICE.

  Početkom 2022. godine, preduzeće Infrastruktura železnice Srbije objavilo je javni poziv za prodaju starih šina, starog kolosečnog pribora i starih skretnica, dobijenih tokom demontaže pruga.

  Veliki deo šina i ostalog materijala demontiran je sa brojnih voznih pravaca u Vojvodini, koji su odlukom Skupštine Srbije ukinuti, piše VOICE.

  Sav materijal prodat je za 1,83 milijarde dinara firmama ‘Metalfer’ iz Sremske Mitrovice, ‘Eko unija Sn’ iz Stare Pazove, koje su nastupile u zajedničkoj ponudi, jedinoj koja je pristigla na poziv. –  navodi VOICE.

  O fabrici „Metalfer“ iz Sremske Mitrovice VOICE je ranije pisao, kao o aktivnom zagadjivaču vazduha u Sremskoj Mitrovici koji nema adekvatne filtere za prečišćavanje različitih opasnih hemijskih supstanci, medju kojima su i PM10 čestice, sitne čestice teških metala kao što su nikl i olovo, koje su prokancerogene.

  Slične vesti:

  Do Čortanovačke šume vozom, magija koja je prestala

  Predstavnik Vojvodjanskog društva za železnicu Dragomir Jankov ocenio je da je železnička mreža Vojvodine „skoro u potpunom kolapsu“.

  Veliki broj pruga u Vojvodini je uništen, a one koje su ostale, nisu rekonstruisane na pravi način. Skoro 25 godina se pruge nisu redovno održavale i onda odradite popravku privremeno i onda opet nećete ništa raditi. To je kao da popravite rupu na asfaltu i mislite da ste sredili ceo put. – kazao je Jankov.

  Izrazio je nadu da će prema novom Prostornom planu Vojvodine biti sačuvani železnički koridori, jer bi to bio nepovratan gubitak za železnički saobraćaj.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/posle-139-godina-cortanovci-bez-zeleznicke-stanice/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina