• VOICE: Zaštitite novinarku Ivanu Gordić

  Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) iz Novog Sada saopštila je da je rad novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji. Redakcija VOICE-a podseća da je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong. Od tada pa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VOICE: Zaštitite novinarku Ivanu Gordić

  Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) iz Novog Sada saopštila je da je rad novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.

  Redakcija VOICE-a podseća da je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong.

  Od tada pa do danas, navodi se u saopštenju, novinarka Ivana Gordić se suočava sa nizom teškoća u radu i sa pretnjama.

  Reč je o tome da nepoznati muškarci pokušavaju da je onemoguće u izveštavanju na sve načine: od snimanja i fotografisanja mobilnim telefonom, do pokušaja da se novinarskim ekipama u kojima je i naša Ivana Gordić fizički, automobilima, prepreči put.

  Da stvar bude gora, navodi VOICE,  pojedini takozvani građanski aktivisti i opozicionari poručuju da su za našu novinarku „samo vrelo ulje, katran i perje“, a na grupama na društvenim mrežama nesmetano šire šovinizam i rasizam.

  Kako se navodi u saopštenju, redakcija VOICE-a i izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine će zaštititi novinarku, a ukoliko se pretnje nastave, zahtevaće  od nadležnih organa da sankcionišu sve osobe koje prete novinarki Ivani Gordić i o tome obavestiti relevantne međunarodne institucije.

  Izvor: VOICE
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija