• Vojvodina: U dve opštine epidemiološka situacija nepovoljna, u ostalim vanredna situacija

  Od 45 opština u Vojvodini samo u dve je epidemiološka situacija nepovoljna dok su u ostalih 43 lokalne samouprave je proglašena vanredna situacija, saopštio je Institut za javna zdravlje Vojvodine. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1538 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 368 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vojvodina: U dve opštine epidemiološka situacija nepovoljna, u ostalim vanredna situacija

  Od 45 opština u Vojvodini samo u dve je epidemiološka situacija nepovoljna dok su u ostalih 43 lokalne samouprave je proglašena vanredna situacija, saopštio je Institut za javna zdravlje Vojvodine.

  Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1538 novih slučajeva. U Novom Sadu je registrovano 368 novoobolelih. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

  Kada je reč u opštini Inđija, i pored porasta broja zaraženih još uvek nije uvedena vanredna situacija. Na poslednjoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, održanoj 6. septembra 2021. godine, konstatovano je da  iako je broj novih slučajeva u stalnom porastu kao i da na teritoriji opštine Inđija postoji dovoljan broj zaraženih građana za proglašenje vanredne situacije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je u konsultaciji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, pokrajinskim i republičkim kriznim štabom predložio Kriznom štabu opštine Inđija doeno odluku  da se još uvek ne uvodi vanredna situacija.

  U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 14899. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 4075.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Dnevni voz Novi Sad – Bar saobraća od 14. juna

  Počela je prodaja karata za dnevni barski voz koji saobraća od Novog Sada do Bara i obratno. Kao i ranije, večernji voz za Bar kreće iz Zemuna.  Voz od Novog Sada do Bara će saobraćati od 14. […]