Vojvođanski poslanici uskoro o Planu razvoja APV do 2023. godine

Categories NOVO, VojvodinaPosted on

Pokrajinska vlada utvrdila je danas Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Plana razvoja AP Vojvodine 2023–2030. godine, o kom će se izjasniti poslanici na sednici Skupštine Vojvodine.

Cilj donošenja ovog važnog planskog dokumenta jeste definisanje efikasnog modela organizacije i koordinacije razvojnih politika AP Vojvodine i utvrđivanje optimalnih rešenja za prevazilaženje zatečenih razvojnih problema i unapređenje društveno-ekonomskog položaja svih građana AP Vojvodine. –  navodi se u saopštenju Vlade APV.

Plan razvoja definiše ciljeve u svim oblastima društvenog života i mehanizme za njihovo ostvarivanje, kao i odgovornost svih kojima će primena tih mehanizama biti poverena.

Prioritetni ciljevi ovog plana i mere za njihovo ostvarivanje integrisani su u četiri razvojna pravca: Vojvodina kao mesto neprekidnog rasta životnog standarda, energetski održiva, digitalna i prostorno povezana Vojvodina, zelena Vojvodina, otporna na klimatske promene i interkulturalna Vojvodina.

Nosilac izrade ovog strateškog dokumenta jeste Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a proces izrade je koordinirala Razvojna agencija Vojvodine. U izradi je učestvovalo više od 20 institucija sa preko 100 stručnih predstavnika, a javnim prezentacijama je prisustvovalo više od 300 zainteresovanih građana.

 Pokrajinska vlada utvrdila je danas i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Programu za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u AP Vojvodini za period od 2023. do 2026. godine.

Reč je o strateškom dokumentu kojim su definisani pravci delovanja u cilju efikasne zaštite žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja, u skladu sa zakonom i programskim, razvojnim i planskim dokumentima Republike Srbije.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je utvrdila i predloge pokrajinskih skupštinskih odluka o izradi prostornih planova područja posebne namene predela izuzetnih odlika “Kanjiški jaraši”, Parka prirode “Slatine u dolini Zlatice” i područja posebne namene infrastrukturnog koridora auto-puta E 70, deonica Pančevo – Vršac – granični prelaz Vatin. Utvrđen je i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Prostornog plana područja posebne namene za izgradnju nasipa kod naselja Kupinovo.

Izvor i naslovna: Pokrajinska vlada

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *