• Vozovi tutnje kroz Inđiju 200km/h (VIDEO)

  Dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad počelo je 17. januara, kada je poslato upozorenje građanima da izbegavaju prugu jer će biti pod naponom i može se desiti da njom projuri voz. Testiranje pruge, za koju ministar Tomislav Momirović kaže da će biti turistička atrakcija, vrše Ruska železnička kompanija RŽD Internešnel i kineski konzorcijum […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vozovi tutnje kroz Inđiju 200km/h (VIDEO)

  Dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad počelo je 17. januara, kada je poslato upozorenje građanima da izbegavaju prugu jer će biti pod naponom i može se desiti da njom projuri voz.

  Testiranje pruge, za koju ministar Tomislav Momirović kaže da će biti turistička atrakcija, vrše Ruska železnička kompanija RŽD Internešnel i kineski konzorcijum na čijem čelu se nalaze kineske železnice, dok nadzor vrši kompanija nemačke železnice „Dojče ban“.

  Portal NS Uživo objavio je snimak u kome se vidi brzinomer u vozu, koji pokazuje da se voz kreće brzinom 200 kilometara na sat.

  Izgradnja ove pruge podrazumevala je izgradnju novih 120 podvožnjaka i nadvožnjaka, rekonstrukciju starih stanica, ali i izgradnju novih…. Rekonstrukcijom dela postojeće, ali i izgradnjom novog železničkog pravca na kojem se nalazi veliki broj vijadukta, podvožnjaka, nadvožnjaka, te i najduži tunel u Srbji “Čortanovci” sa dužinom od 2.242 metra, do Novog Sada će se stizati za oko pola sata, piše portal NS uživo.

  U proteklih sedam godina završena rekonstrukcija 227 kilometara magistralnih i 529 kilometara regionalnih pruga, odnosno ukupno oko 750 kilometara pruga u Srbiji. Pored toga, u toku je priprema dokumentacije za modernizaciju i rekonstrukciju još oko 720 kilometara magistralnih pruga u Srbiji, što treba da se realizuje u narednih nekoliko godina, navodi portal NS uživo.

  I novinari Blica prisustvovali su jednoj od test vožnji na deonici Inđija-Petrovaradin. U video snimku koji je Blic objavio, voz se kretao tik iznad 200 kilometara na sat.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje obišao radove na novoj železničkoj stanici u Inđiji i prisustvovao jednoj test vožnji na deonici pruge Inđija-Petrovaradin. On se tom prilikom provozao brzinom od 181 kilometar na sat i ponovio da će pruga biti puštena u rad u martu ove godine.

  Radovi na izgradnji brze pruge počeli su 28. novembra 2017. godine. Posle pet godina pauze vozovi će ponovo saobraćati kroz Inđiju, koja ove godine obeležava 139 godina postojanja voznog saobraćaja.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]