• „Vrtić u Inđiji će biti besplatan“ izjava vredna milion dinara

  Opština Inđija je kroz medijske konkurse 31. marta 2017. kao i  2018. godine dnevnom listu Informer ukupno isplatila milion dinara za projekat „Vodič kroz opštinu Inđija“. I dnevni list Alo dobio je 500 hiljada dinara za projekat „Upoznaj Srbiju – Inđija“. Za ova dva tabloidna lista ne zaostaje ni Srpski telegraf kome je na račun […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Vrtić u Inđiji će biti besplatan“ izjava vredna milion dinara

  Opština Inđija je kroz medijske konkurse 31. marta 2017. kao i  2018. godine dnevnom listu Informer ukupno isplatila milion dinara za projekat „Vodič kroz opštinu Inđija“. I dnevni list Alo dobio je 500 hiljada dinara za projekat „Upoznaj Srbiju – Inđija“. Za ova dva tabloidna lista ne zaostaje ni Srpski telegraf kome je na račun uplaćeno milion dinara građana Inđije za projekat „Javno informisanje u Inđiji“.

  Kako je u svojim tekstovima o finansiranju medija pisao CINS, komisije širom Vojvodine su Srpskom Telegrafu dodeljivale novac uz obrazloženje da veruju da će to pomoći da ovaj tabloid više poštuje Kodeks, dok je većina komisija u slučaju Informera potpuno ignorisala odluke Saveta za štampu.  Ovom verovanju se priključila i inđijska lokalna samouprava dodelivši im milion dinara kroz medijske konkurse zanemarivši činjenicu da je ovaj list u tom momntu imao 18 opomena Saveta za štampu. Što znači javnu kritiku, a izriče ih Komisija za žalbe pri Savetu za štampu nakon što utvrdi da su mediji prekršili pravila profesije, odnosno Kodeks novinara.

  Prema istom istraživanju Informer su takođe finansirali građani Inđije sa milion dinara, dok je ovaj tabloid u tom trenutku imao čak 40 opomena Saveta za štampu. Osim toga projekat „Upoznajte opštinu Inđija“ za koji je Informer dobio novac sveo se na dva intervjua sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom, što navodi na to da je novac građana korišćen za samopromociju.

  U Intervjuu objavljenom u listu Informer od 27. jula 2018. godine Vladimir Gak je, između ostalog, kazao da će u novoizgrađenom vrtiću boravak dece biti potpuno besplatan.

  Foto: skrinšot Informer 29. jul 2018. godina

  Nama je cilj da sve što radimo i uradimo ostane za našu decu. Početak gradnje vrtića biće u februaru ili martu. I, što je najvažnije, tada ćemo imati mesta za svako dete koje želi da boravi u vrtiću i taj boravak biće besplatan – kazao je Gak za Informer 2018. godine

  Puštanjem u rad novog vrtića u septembru 2021. godine roditelji dece koja su na boravku plaćaju 3.500 dinara mesečno, te nema govora o tome da je izjava predsednika istinita.

  U istom intervjuu Gak je najavio „najveće ulaganje u Srbiji“ ali da su u taj projekat  uključeni i Vlada Srbije i Razvojna agencija. O ovoj investiciji tri godine posle čitaoca Informera  saznali su odbornci SO Inđija kada ih je Vladimir Gak obavestio o detaljima pregovora o potencijalnoj investiciji vrednoj oko milijardu evra.

  Foto: Informer 29. jul 2018. godine

  Podsetimo, pomenutoj agenciji se obratio potencionalni ulagač sa Pismom o namerama u kojem se navodi mogućnost realizacije investicionog projekta u Republici Srbiji, u opštini Inđija, a koji se odnosi na izgradnju fabrike za proizvodnju automobilskih delova.

  Opština Inđija je dala i 500.000 dinara dnevnom listu Alo za projekat „Upoznaj Srbiju – Inđija“.U trenutku finansiranja projekta dnevni list Alo je prekršio Kodeks 928 puta navodi portal cenzolovka.rs

  Svi finansirani projekti ova tri dnevna lista nisu jasno obeleženi disklejmerom, odnosno nije naznačeno da su tekstovi deo projekta koje finansira Opština Inđija kroz medijske konkurse.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/milioni-za-indjijske-medije-bliske-naprednjacima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]