• Vučević: Do kraja godine izmene Krivičnog zakonika koje se odnose na prosvetare

  Premijer Miloš Vučević ponovio je, na sastanku sa delegacijom sindikata prosvete, da „Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučević: Do kraja godine izmene Krivičnog zakonika koje se odnose na prosvetare
  Foto: 021.rs

  Kako je saopšteno iz vlade Srbije, Vučević je pozvao sindikate da se nastavi dijalog, „koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti“.

  Premijer je naveo da je „zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, Vlada Srbije potpisala Protokol kojim je predviđeno povećanje plata za prosvetne radnike i da se time iskazuje težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Srbiji do januara 2025. godine“.

  Navodi se da je, u skladu sa Protokolom vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti, postignut dogovor o tome da se za mesec dana premijer ponovo sastane sa predstavnicima sindikata.

  Predstavnici sindikata su obavešteni o tome da se „radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti eDnevnika i najavljen je dalji zajednički rad na izmenama posebnih kolektivnih ugovora, a sledeće nedelje biće formirane radne grupe vlade Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih, kako bi se nastavio rad u kontinuitetu“.

  Na sastanku je rečeno da će nacrt izmena Krivičnog zakonika, koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, biti usvojen do kraja godine.

  Sastanku su prisustovali predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]