• Vučević: Očekujem reakciju ODIHR-a i tužilaštva zbog najgrubljeg nasilja nad SNS kol centrima

  Predsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da očekuje reakciju ODIHR-a, kao i tužilaštva na, kako je tvrdi, „najgrublje nasilje“ nad kol centrima te stranke tokom izbornog dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučević: Očekujem reakciju ODIHR-a i tužilaštva zbog najgrubljeg nasilja nad SNS kol centrima
  Foto: 021.rs

  Da vidimo kako će oni reagovati na, ne samo verbalno, nego i fizičko nasilje nad našim legalnim i legitimnim kol centrima. – rekao je Vučević.

  Upitan da li je pozivima građana iz kol centara SNS tokom izbornog dana, kao i raznim poklonima tokom predizborne kampanje, učinjeno krivično delo, predsednik SNS je naveo da nije primetio „apsolutno ništa nezakonito, osim nasilja nad njihovim kol centrima i aktivistima.

  Ja ću uvek da pozivam ljude da izađu na birališta, mislim da je to suština izbora i demokratije i ne vidim da je uopšte sporno kada nekoga pozivate da izađe na birališta. – kazao je on.

  Govoreći o spiskovima SNS-a, koje je objavila novosadska opozicija, a u kojima uz ime građana koje su pozivali stoji komentar da li su za ili protiv stranke, kao i kako su se ponašali tokom posete aktivista, Vučević je kazao da nije siguran u verodostojnost tih spiskova, ali da SNS evidentira utisak građana kada je stranka u kampanji.

  Mislim da je to fer i demokratski, da oni koji kažu da ne žele da glasaju za nas, da ih više ne kontaktiramo. – rekao je Vučević i upitao „gde je to protivzakonito“.

  Naveo je da se deo opozicije sprema da objavi druge spiskove sa kojih je ta stranka pozivala građane.

  Voleo bih da naprave grešku, pa da objave javno imena naših članova i simpatizera koje smo mi pozivali da glasaju. Time će pokazati koliko ne razumeju pravni sistem ili demokratiju. – kazao je Vučević.

  Davanje poklona građanima, kako je naveo, „šoljica, hemijski i blokova“, pravo je te stranke i ona to sve evidentira u troškovima kampanje i prijavljuje Agenciji za sprečavanje korupcije.

  A ove stranačke aktivnosti ćemo uvek sprovoditi i voditi evidenciju kako građani reaguju, ko želi da nas podrži, a ko ne. To je deo rada jedne političke stranke. Ko to ne razume, ne razume politički system. – ocenio je Vučević.

  Upitan da li kao lider SNS oseća odgovornost što su osvojili 50.000 glasova manje nego na izborima u decembru, Vučević je naveo da je ostvaren „fenomenalan rezultat“, kao i da je ponosan što je lider političke stranke koja je „odnela još jednu ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego što su se mnogi nadali“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI