• Vučić: Nadam se da će nova Vlada biti formirana do 15. marta

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije biti formirana do 15. marta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Nadam se da će nova Vlada biti formirana do 15. marta
  Foto: IN Medija

  U obraćanju novinarima posle sastanka Zapadni Balkan – EU u Skoplju, Vučić je rekao da se konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije može očekivati od 1. februara.

  -Moramo brzo da reagujemo i donosimo brojne zakonske norme vezano za EXPO i za plan koji smo izložili pre dva dana. To je za nas od presudnog značaja. – rekao je Vučić i najavio da će za koji dan biti postavljeni prvi šipovi na gradilištu EXPO.

  Upitan za zahteve dela opozicije za upućivanje međunarodne posmatračke misije u Srbiju zbog navodnih izbornih neregularnosti, Vučić je rekao da su nedavni izbori održani 17. decembra bili „najčistiji i sa najmanje žalbi“ od obnove višestranačkog sistema.

  Srbija je suverena zemlja i ovo su bili najčistiji izbori od kada postoji višestranački sistem i sa najmanje žalbi. Nisam zainteresovan da budem bejbisiter i babica onima koji gube izbore deseti ili petnaesti put pa moraju da se pravdaju pred sopstvenim biračima. A što se tiče unapređenja izbornog procesa, uvek sam spreman da razgovaram o tome. – izjavio je Vučić.

  Govoreći o izveštaju Saveta Evrope, Vučić je rekao da je u njemu bilo mnogo više pozitivnih stvari i da je bilo pohvala na račun ponašanja države u izbornom danu i u toku izbornog procesa.

  Dodao je da je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom razgovarao o najavi prištinskih vlasti o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

  Narednih dana nastavićemo konsultacije po tom pitanju. –  rekao je Vučić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]