• Vučić najavio nove mere posle još jednog masovnog ubistva u Srbiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posle dva masovna ubistva u Beogradu i u Mladenovcu, u kojima je 17 osoba stradalo a više od 20 ranjeno, predložio Vladi Srbije da vrati smrtnu kaznu, ali da je premijerka Ana Brnabić to odbila uz, kako je rekao, pozivanje na „neke pametne konvencije“. Govoreći o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić najavio nove mere posle još jednog masovnog ubistva u Srbiji

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posle dva masovna ubistva u Beogradu i u Mladenovcu, u kojima je 17 osoba stradalo a više od 20 ranjeno, predložio Vladi Srbije da vrati smrtnu kaznu, ali da je premijerka Ana Brnabić to odbila uz, kako je rekao, pozivanje na „neke pametne konvencije“.

  Govoreći o novim merama posle dva masovna ubistva u Beogradu i u Mladenovcu, u kojima je 17 osoba stradalo a više od 20 ranjeno, Vučić je najavio da će u narednih šest meseci biti zaposleno 1.200 policajaca koji će potom biti raspoređeni po školama kao i da će u svakoj od 331 škole u Beogradu biti raspoređen po jedan policajac.

  S tim ćemo krenuti odmah, a prebacićemo 1.000 policajaca da više vremena provode u školama, da postoji policajac gotovo uvek u školi. Biće 331 policajac, ima da sedi u svakoj od 331 škole u Beogradu. Time ćemo ne samo podići sigurnost za 99 odsto već ćemo za 80 odsto smanjiti vršnjačko nasilje u školi, što je velika stvar. To je za sigurnost roditelja. – kazao je Vučić u vanrednom obraćanju.

  On je kazao da je Vladi Srbije predložio vraćanje smrtne kazne ali da je premijerka to odbila uz obrazloženje da bi Srbija time bila jedina evropska zemlja uz Belorusiju u kojoj postoji najoštrija kazna.

  Nekad sam i ja bio protiv smrtne kazne, sad se gorko kajem što sam imao takav politički stav. – kazao je predsednik.

  Predstavljajući nove mere, Vučić je kazao da je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da „hitno, bez procedura“ pripremi izmene i dopune zakona o oružju i municiji kojima bi se pooštrili uslovi za držanje oružja.

  Svi koji imaju oružje a to je oko 400.000 lica, proći će reviziju. Neće ostati više od 30-40.000 komada, izvršićemo potpuno razoružavanje Srbije. Kazne će biti gotovo udvostručene. –  rekao je Vučić.

  Najavio je da će za vlasnike oružja koje bude preostalo, uključujući i lovce, biti predviđene šestomesečne i jednogodišnje provere, od lekarskih, psihijatrijskih i psiholoških pregleda do obaveznog testa na psihoaktivne supstance.

  Što manje cevi bude bilo, biće manje opasnosti za našu decu i naše građane. – ocenio je Vučić i najavio „strašne“ posledice za one koji nelegalno drže oružje a sami ga ne predaju policiji.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/uhapsen-mladic-koji-se-sumnjici-za-ubistvo-8-ljudi/?fbclid=IwAR0kOQ_6QNBNYOn1aIE-PgCE028P_01OZxnqnIXlw_rRf6kWPSUHQH_–_k

  Vučić najavio pojačano prisustvo predstavnika organa reda na ulicama

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se u naredne dve nedelje povećati prisustvo organa reda na ulicama većih gradova ali i odbacio tvrdnje da je za rešavanje trenutne bezbednosne situacije potrebno proglasiti vanredno stanje.

  Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da vanredno stanje nije potrebno jer država ima pravo da deluje u svakoj situaciji u kojoj se pojavi neki terorista koji ugrožava bezbednost građana.

  On je, međutim, rekao da će građani na ulicama viđati više pripadnika organa reda u naredne dve nedelje jer su američka istraživanja pokazala da je to period koji je naročito rizičan i u kojem je moguće da se ponove neki veliki incidenti.

  Posle toga se vraćamo normalnom životu, ne zaboravljajući strašne žrtve koje smo podneli. – rekao je on.

  Vučić: Ubistva kod Mladenovca teroristički napad, monstrumi nikad neće izaći iz zatvora

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je noćašnji napad, kada je 21-godišnji muškarac vatrenim oružjem ubio osam osoba i povredio 14 kod Mladenovca, bio teroristički napad.

  Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kome su naše Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu. – rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

  Vučić je nakon drugog masovnog ubistva u Srbiji, koje se dogodilo dva dana nakon što je 13-godišnji učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio osam učenika i jednog radnika obezbeđenja, naveo da je „zlikovac“ iz Mladenovca uhapšen, a da „ti monstrumi neće pobeći nigde i neće izaći nikad“.

  Pravde će biti. Ni onaj mali monstrum, ni ovaj malo veći monstrum, po godinama samo. Biće da se mešam u pravosuđe… Ne, nego ćete da ubijate decu, a da se šetate za dva dana. – kazao je Vučić.

  Zahvalio se svim jedinicama koje su tokom noći gonili ubicu, kao i taksisti iz Kragujevca koji je „pokazao da je častan čovek, za razliku od nekih koji su znali gde se ubica nalazi, a nisu prijavili“.

  Inače bi bio priveden pravdi ranije. I oni će naravno biti pozvani na odgovornost. – rekao je Vučić.

  On je naveo da će tokom dana biti još privođenja u vezi sa tim slučajem, kao i da će privedeni biti svi oni koji su na crnom tržištu davali nelegalno oružje „monstrumu iz Mladenovca“.

  Naveo je da je u Srbiji u četvrtak bilo 25 intervencija zbog neodgovornog ponašanja omladine, koja je imitirala „monstruma ubicu“, 13-godišnjeg dečaka koji je ubio osam vršnjaka i pripadnika obezbeđenja, kao i još 20 lažnih prijava.

  Naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve, a za svakog moramo da odgovaramo. – rekao je on i dodao da je danas doneta odluka da se podigne nivo obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite Srbije.

  Ocenio je da je važno da se spreči širenje panike i laži i naveo da je jutros lažno prijavljeno da se čovek s automatskom puškom šeta u beogradskom naselju Zvezdara.

  Mi smo poslali ne znam koliko jedinica sa nalogom da ga likvidiraju odmah, u skladu sa zakonima naravno, da mu kažu da spusti oružje, a ne sme da se dozvoli izazivanje opšte opasnosti da ubije nekoga. Prijava je bila lažna. – rekao je Vučić i apelovao na medije da ne objavljuju laži i neproverene vesti.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]