• Vučić: Narednih dana obratiću se građanima da saopštim važne odluke

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u subotu, nedelju, ili u ponedeljak obratiti građanima Srbije i upoznati ih, kako je naveo, „sa pritiscima i licemerjem sa kojima se suočava„. Upoznaće ih i sa odlukama u vezi sa najvažnijim pitanjima. On je nakon vojne vežbe na Psuljanskim livadama rekao da Srbiju čeka „paklena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Narednih dana obratiću se građanima da saopštim važne odluke
  Foto: Opština Inđija

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u subotu, nedelju, ili u ponedeljak obratiti građanima Srbije i upoznati ih, kako je naveo, „sa pritiscima i licemerjem sa kojima se suočava„.

  Upoznaće ih i sa odlukama u vezi sa najvažnijim pitanjima.

  On je nakon vojne vežbe na Psuljanskim livadama rekao da Srbiju čeka „paklena zima ali da se država dobro pripremila“.

  Na pitanje novinara o tome što se na dnevnom redu Saveta Evrope ipak nije našlo članstvo Kosova, Vučić je rekao da to „nije loša taktička vest“.

   – Mene mnogo više brinu izjave Borelja i nekih drugih ljudi, šokiran sam njihovim izjavama, ja ću da sačekam da prodje i Lajčakova poseta, može se desiti da neke svoje posete inostranstvu koje su ranije planirane i važne otkražem zbog situacije u zemlji. – rekao je Vučić ali nije precizirao ni o kojim izjavama, ni o kojim posetama je reč.

  Najavio je novo obraćanje javnosti kada će reći mnoge detalje iz dosadašnjih razgovora, da neće ništa da krije i saopštiće odluke i o energentima, hrani i drugim važnim pitanjima.

   On je dodao da će kad za sedam dana počne hladnije vreme, cena gasa rasti čim počnu da se prazne skladišta i istakao da je tona gasa juče bila 190, a sada 450 dolara ili evra.

   – To odmah povećava cenu struje, nama je cena juče bila 156, a sad je 240, na dnevnom nivou ide  i po 50 odsto gore, čeka nas paklena zima, ali naša zemlja se dobro spremila. – rekao je Vučić.

   Predsednik nije hteo da odgovori na pitanje da li se danas mogu očekivati dodatni pritisci nemačkog kancelara na Srbiju da potpiše nemačko-francuski predlog za odnose Beograda i Prištine.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]