• Vučić o Pastoru: Srbija će mu podići spomenik kakav zaslužuje

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom smrti predsednika Skupštine Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da će mu Srbija podići spomenik „kakav zaslužuje“. Vučić je u emisiji „Ćirilica“ na TV Happy rekao da je Pastor najzaslužniji za kreiranje mađarsko-srpkih bratskih odnosa i da će ući u istoriju. On je dodao da mu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić o Pastoru: Srbija će mu podići spomenik kakav zaslužuje

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom smrti predsednika Skupštine Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, da će mu Srbija podići spomenik „kakav zaslužuje“.

  Vučić je u emisiji „Ćirilica“ na TV Happy rekao da je Pastor najzaslužniji za kreiranje mađarsko-srpkih bratskih odnosa i da će ući u istoriju.

  On je dodao da mu je vest o smrti Pastora „teško pala“ i da je to veliki gubitak za Srbiju, a uputio je saučešće i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu.

  Pastor je svojom snagom izvukao srpski i mađarski narod iz ralja sukoba. Njegova smrt je veliki udarac za nas. – rekao je Vučić.

  Osvrnuo se i na poslednji put kada je pričao sa njim, a kada mu je Pastor tražio da izbori ne budu 24. decembra jer je tada Badnji dan za rimokatolike.

  Vučić je nakon objavljene vesti da je predsednik Skupštine Vojvodine preminuo, naveo da je reč o velikom čoveku, časnom političaru i prijatelju sa kojim je gradio snažne temelje poverenja između Srba i Mađara i radovao se svakom uspehu koji je doneo bolji život građanima.

  Ištvan je uživao nepodeljeno poštovanje svih poštenih i radnih ljudi Srbije, što je bilo i najveće priznanje za njegov neumoran rad i ogromne napore koje je ulagao u bolji i bezbedniji život svih i stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti za generacije koje dolaze, a njegova uloga u promociji i afirmaciji mađarskog identiteta u Srbiji ostaje deo bogatstva naše zemlje i jedna od najviših vrednosti za koje se dosledno zalagao. – naveo je Vučić.

  Rekao je i da je Pastor „više nego mnogi doprineo napretku zemlje, njenom ekonomskom boljitku i prijateljstvu između Srbije i Mađarske“.

  Sa velikom pažnjom i posvećenošću radio je na svim projektima od značaja, koji su dodatno učvrstili veze između naših naroda, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju. –  naveo je Vučić.

  Ištvan Pastor preminuo je u ponedeljak, 30. oktobra u 68. godini, nakon teške bolesti.

  Pastor je bio predsednik Skupštine Vojvodine u tri mandata: od 2012. do 2016, od 2016. do 2020. i od 2020. do smrti.

  Izvor: 021.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]