• Vučić odložio formiranje Narodnog pokreta za državu: Na Vidovdan samo proglas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Narodni pokret za državu, čije je formiranje najavio na Vidovdan, ipak neće biti sada formiran. On je praktično odložio sve za septembar, prenose mediji. Kako je rekao, na Vidovdan će biti „proglas malog broja ljudi“, a da na tome mora da se radi do septembra. -Potrebno je da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić odložio formiranje Narodnog pokreta za državu: Na Vidovdan samo proglas
  Foto: instagram buducnostsrbijeav

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Narodni pokret za državu, čije je formiranje najavio na Vidovdan, ipak neće biti sada formiran. On je praktično odložio sve za septembar, prenose mediji.

  Kako je rekao, na Vidovdan će biti „proglas malog broja ljudi“, a da na tome mora da se radi do septembra.

  -Potrebno je da to bude nova vrednost, novi sadržaj, da bi ljudi u to verovali, da se bore uz taj pokret – izjavio je Vučić za TV Pink, povodom ranije najave da će taj pokret biti formiran na Vidovdan.

  Kako je nedavno pisala Nova.rs, vrše se pritisci na SPS, kao i na stranke Rasima Ljajića i Dragana Markovića Palme da uđu u ovu Vučićevu organizaciju. Međutim, unutar tih partija postoje različita mišljenja i nisu svi saglasni da bi to bilo politički isplativo.

   Svoje vizije i namere vezane za novi projekat Vučić je, podsećamo, objavio na kontramitingu ispred Narodne skupštine u maju i poručio da će na Vidovdan biti formiran Narodni pokret za državu, a da će on „zamoliti SNS da bude stožer tog pokreta“.

   -Svako ko ne bude bio deo Narodnog pokreta za državu tretiraće se kao da je protiv države, samim tim i režima. Opozicija odavno ima takav tretman, ali ukoliko SPS, Ljajić i Palma ne uđu u pokret, oni po prvi put mogu biti u prilično nezgodnoj situaciji. Naprednjaci mogu da objasne svojim biračima da su ove stranke i pojedinci protiv države, Vučića i u krajnjem slučaju naroda –naveo je tada izvor Nove.

  Izvor: Beta, Nova S, 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]