• Vučić ugostio decu iz regiona i poručio im: Učite ćirilicu, zajedno da obiđemo Beograd na vodi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas srpsku decu iz regiona, kojoj je poručio da je Srbija njihova kuća i da u njoj nisu gosti. Draga deco, i dragi vaspitači, veliko hvala što ste ovde. Ovo je vaša kuća, vi ovde niste gosti, već svoj na svome. Uvek ćemo vas dočekati raširenih ruku“, rekao je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić ugostio decu iz regiona i poručio im: Učite ćirilicu, zajedno da obiđemo Beograd na vodi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas srpsku decu iz regiona, kojoj je poručio da je Srbija njihova kuća i da u njoj nisu gosti.

  Draga deco, i dragi vaspitači, veliko hvala što ste ovde. Ovo je vaša kuća, vi ovde niste gosti, već svoj na svome. Uvek ćemo vas dočekati raširenih ruku“, rekao je Vučić.

  Moja jedina molba za vas je da se igrate, ali i da učite, naučite ćirilično pismo. Mi ćemo gledati da pomognemo i budemo uz vas. – naglasio je Vučić.

  Dodao je da su Srbi jedan narod i da je važno da čuvaju svoj jezik, pismo i kulturu.

   Na pitanje šta su obišli tokom boravka i šta im se najviše svidelo, deca su mu odgovorila da je to Hram Svetog Save na Vračaru.

   – Drugi put da se nađemo na nekom drugom mestu a ne ovde u Predsedništvu, da zajedno sa vama obilazim i da vam pokažem ‘Beograd na vodi’. Jesu li vas vodili? Jesu, da li vam se svidelo, jeste. Sledeći put ću možda i ja da pođem na neku turu sa vama i objasnim kako je to izgledalo nekada, ali smo imali velike snove i te snove počeli da ostvarujemo. – rekao je Vučić.

   On je naveo, sećajući se priča iz sela svog oca, da Srbi ovde i ne mogu da razumeju koliko je velika ljubav prema njima, Srba sa druge strane Drine i Dunava.

  Deca su mu pokonila crteže uz zahvalnost što ih je primio i sa natpisima mesta – Vukovar, Drvar, Kopar… odakle su došla, uz želju da ga i ona ugoste u njima.

  Naslovna: buducnostsrbijeav

  Izvor: Beta, Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija