• Vučić: Uložićemo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „Vojska Srbije mora da bude mnogo jača“ nego što je danas iako je „neuporedivo snažnija nego što je bila“. – Mi moramo da uložimo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku. Imao sam razgovor sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom (finansija) Sinišom Malim. Gledamo da ne oštetimo nikoga […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Uložićemo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku
  Foto: IN Medija

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „Vojska Srbije mora da bude mnogo jača“ nego što je danas iako je „neuporedivo snažnija nego što je bila“.

  Mi moramo da uložimo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku. Imao sam razgovor sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom (finansija) Sinišom Malim. Gledamo da ne oštetimo nikoga i ništa u zemlji a da drastično podignemo naše operativno-funkcionalne sposobosti, što znači borbenu gotovost. – rekao je Vučić tokom posete međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju.

  On je naveo da je plan da se 2023. i 2024. godine nabavi 200 teških oruđa iz domaće proizvodnje, što je oko 300 miliona evra, kao i da postoji veliko interesovanje stranih kupaca za nabavku našeg naoružanja.

  Govoreći o „besomučnom“ naoružavanju u svetu, on je rekao da Priština namerava da do kraja godine nabavi 100 oklopnih vozila, delom od donacija, što je „suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“.

  Naveo je da u poslednjih 70-80 godina nije bilo tako intenzivnog naoružavanja u svetu kao danas.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija