• Vuletić: Idealna prilika da vlast promeni Savet REM-a

  Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić izjavio je da vlast ima idealnu priliku da kroz izmene medijskih zakona promeni Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Kako naglašava Vuletić, vlast bi ovo onda učinila na institucionalan način, a u trenutku kada je Evropska unija sponzor javne rasprave. – Bilo bi dobro da vlast što pre […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vuletić: Idealna prilika da vlast promeni Savet REM-a

  Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić izjavio je da vlast ima idealnu priliku da kroz izmene medijskih zakona promeni Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

  Kako naglašava Vuletić, vlast bi ovo onda učinila na institucionalan način, a u trenutku kada je Evropska unija sponzor javne rasprave.

  Bilo bi dobro da vlast što pre shvati poruku građana i odreaguje na zahteve za promenu Saveta REM. – rekao je Vuletić.

  On je naveo da je rok za završetak rasprave 1. jul.

  Imamo idealnu situaciju, pošto je vlast taj predlog zakona kastrirala i skinula odredbu da se izglasavanjem novog zakona ukidaju i raspuštaju stari članovi REM, pa da se po novim kriterijumima biraju novi članovi. – izjavio je Vuletić.

   Prema njegovim rečima, u tom slučaju niko poput sadašnjeg predsednika Saveta REM Olivere Zekić ne bi mogao da bude član tog tela.

  To bi pomoglo da se, uz pomoć Evrope, dođe do promena i ispune zahtevi ljudi koji protestuju. Neka vrate u predlog taj deo o REM i mi smo najveći broj zahteva ispunili. Posle toga idemo u mirniju kampanju i medijsku scenu koja bi dozvolila normalne izbore. –  izjavio je Vuletić.

  Naslovna:  Perica Gunjić (Cenzolovka)

  Izvor: Fonet

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija