Vulin: Marihuana neće biti legalizovana dok je Vučić predsednik

Categories SrbijaPosted on

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima pa i sa jednim džointom.

Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju – kreneš od marihuane završiš na igli. Uvek ću u parlamentu ako se to postavi kao tema glasati protiv legalizacije marihuane“, rekao je Vulin za televiziju Pink.
Ministar je najavio akciju tog ministarstva u vraćanju policajaca-pozornika na ulice, koga će svaki stanovnik bloka poznavati.
Prethodno je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da će Srbija, kao članica UN, u skladu sa odlukom UNODK-a, skinuti marihuanu sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već radi na tome.
„Već smo ušli u tu problematiku i mi kao članica UN – poštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo“, kazao je Lončar pre dve nedelje.
Međutim, Vulin kaže da Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija marihuanu nije skinula sa liste narkotika, već da ju je samo prebacila iz jedne kategorije u drugu i da je i dalјe na listi opojnih droga.
Autor: 021.rs
Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *