• Whatsapp uvodi novinu koja se mnogima neće svideti

  Whatsapp uvodi novu opciju koja se mnogim korisnicima neće dopasti. Popularna aplikacija u vlasništvu Mete otežava prosleđivanje poruka koje mogu sadržati lažne i obmanjujuće informacije. U predstojećem ažuriranju, Whatsapp će postaviti nova ograničenja na to koliko puta možete proslediti neki tekst. Ukoliko je poruka u nekom grupnom razgovoru označena kao „prosleđena“, biće onemogućeno njeno dalje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Whatsapp uvodi novinu koja se mnogima neće svideti

  Whatsapp uvodi novu opciju koja se mnogim korisnicima neće dopasti.

  Popularna aplikacija u vlasništvu Mete otežava prosleđivanje poruka koje mogu sadržati lažne i obmanjujuće informacije.

  U predstojećem ažuriranju, Whatsapp će postaviti nova ograničenja na to koliko puta možete proslediti neki tekst.

  Ukoliko je poruka u nekom grupnom razgovoru označena kao „prosleđena“, biće onemogućeno njeno dalje prosleđivanje na druge grupe.

  Prema pisanju medija, najnovija opcija ima svrhu sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.

  Ovo nije prvi put da Whatsapp pokušava da se uhvati u koštac sa dezinformacijama. Kompanija je još u martu 2019. godine uvela automatske oznake na sve prosleđene poruke.

  Godinu dana kasnije, popularna usluga za razmenu poruka je postavila ograničenja na to koliko puta možete proslediti neku poruku. Ovo je prvenstveno učinjeno kako bi se sprečilo širenje dezinformacija u vreme izbijanja pandemije COVID-19. Tada su hiljade korisnika prosleđivale lažne vesti i informacije o poreklu smrtonosnog virusa.

  Ograničenja se još uvek primenjuju samo na beta testerima, a ažuriranje će svim korisnicima biti dostupno u narednih nekoliko dana.

  Stefan Simonović / nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI