Wudy proizvodi zaraženi su listerijom i povlače se sa tržišta Srbije

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Wudy proizvodi zaraženi su listerijom i povlače se sa tržišta Srbije, saopštila je Uprava za veterinu, piše portal 021.rs.

Od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije – RASFF dobili smo hitno obaveštenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom navode u saopštenju.

Kako se ističe, sprovodi se hitna kontrola uvoznih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena. Proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen„, ističe Uprava za veterinu.

Bakterija listerija može, prema navodima Uprave za veterinu, da izazove trovanja hranom, „naročito kod osetljivih kategorija populacije“.

Po trenutnim informacijama u Srbiju je uvezena količina u pakovanjima od jednog kilograma, zatim 250 grama, 240 grama i 150 grama. Uprava za veterinu sprovodi hitnu kontrolu uveženih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena, a proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen navodi se u saopštenju.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.